HomeEvenimenteOFICIAL: Mobile World Congress 2020 a fost anulat!

OFICIAL: Mobile World Congress 2020 a fost anulat!

MWC 2020

Uite că nu a mai fost nevoie ca oficialii GSM Association să aștepte până vineri pentru a lua o decizie dureroasă pentru toată suflarea pasionată mai ales de smartphone, dar și pentru industrie în general. Ediția din acest an a Mobile World Congress a fost anulată! Motivele sunt evidente, țin de epidemia de coronavirus izbucnită în China și care pare să se extindă cu repeziciune.

Majoritatea companiilor producătoare de smartphone sunt din China, majoritatea celor care nu sunt din China își derulează producția aici. Dincolo de riscurile evidente la care erau supuși angajații companiilor care ar fi participat la MWC și vizitatorii acestui eveniment, au contribuit și măsurile drastice impuse de autorități pentru toți cei care călătoresc dinspre China înspre Europa. Vizele se obțin mai greu, controalele medicale sunt mult mai stricte, interdicția de a părăsi China este impusă unui număr tot mai mare de oameni.

Comunicatul CEO-ului GSM Association, John Hoffman, este unul scurt si concis:

With due regard to the safe and healthy environment in Barcelona and the host country today, the GSMA has cancelled MWC Barcelona 2020 because the global concern regarding the coronavirus outbreak, travel concern and other circumstances, make it impossible for the GSMA to hold the event.

În mod clar a contribuit și valul mare de retrageri de la acest eveniment. Multe companii au decis să nu participe, pentru a-și proteja angajații și a nu-i supune unor riscuri inutile. Alții și-au anulat evenimentele de presă, chiar dacă intenționau să își păstreze standurile din cadrul târgului. Nu mai departe de ieri am văzut o listă cu companiile care se retrăseseră de la MWC, la care s-au adăugat, la distanță de câteva ore, Nokia și Deutsche Telekom.

Una peste alta, pare decizia corectă, chiar dacă impactul este unul major, cel puțin la nivel de imagine. Problema mare este însă reprezentată de efectele coronavirus asupra producției de smartphone, indiferent de ce companie vorbim. Fabricile din marile aglomerări urbane ale Chinei rămân închise și companiile, în frunte cu Apple și Samsung, se așteaptă la probleme mari în acoperirea cererii care va veni din piață.

Să sperăm că momentul va fi depășit destul de rapid și că lucrurile vor reveni la normalitate. Și că vom vorbi împreună despre MWC 2021!

via GSM Association

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep