HomeMobileAndroidTutorial: cum iti creezi si semnezi pe smartphone scutirile de coronavirus pentru...

Tutorial: cum iti creezi si semnezi pe smartphone scutirile de coronavirus pentru circulatia in afara locuintei

Cum puteți genera și completa direct pe smartphone declarația pe proprie răspundere referitoare la circulația în afara locuinței. Aici am completat-o în câteva secunde în combinația Samsung Galaxy Note9 cu S-Pen și Microsoft Word Mobile.
Cum puteți genera și completa direct pe smartphone declarația pe proprie răspundere referitoare la circulația în afara locuinței. Aici am completat-o în câteva secunde în combinația Samsung Galaxy Note9 cu S-Pen și Microsoft Word Mobile.

Odată cu adoptarea ORDONANȚEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, ieșirea din casă se poate face doar în condiții speciale și pentru asta e nevoie să avem la noi o declarație pe proprie răspundere în care certificăm scopul și durata deplasării. Evident, pe internet au apărut instant o grămadă de site-uri care vă ajută să faceți asta online și să obțineți rapid un PDF cu declarația, însă fiind vorba de date personale (adresă, nume, CNP) ar fi bine să nu folosiți aceste servicii pentru a vă genera declarațiile.

În schimb aveți posibilitatea să o generați voi, rapid, direct pe smartphone. Urmați pașii următori și rezolvați rapid problema.

Așa vă creați un model de semnătură direct pe smartphone, utilizând OneNote.
  1. Faceți rost de un șablon Word (.docx) în care nu sunt completate câmpurile obligatorii. Eu am primit unul de la muncă, cel mai probabil descărcat de aici. (Sau îl luați în format PDF de pe site-ul Code4Romania stirioficiale.ro, doar că nu îl veți pute edita în Word.)
    Descărcați-l pe smartphone.
  2. Instalați-vă (dacă nu aveți încă!) aplicația OneNote de la Microsoft (App Store și Play Store). O porniți și după ce vă conectați cu contul Live ID, adăugați o notiță nouă. Selectați Pen-ul ca să puteți scrie și semnați-vă cu degetul pe display.
  3. Faceți o captură a ecranului.
    Alternativa ar fi să semnați pe o foaie de hârtie și apoi să îi faceți o poză cu telefonul.
  4. Deschideți imaginea capturată anterior cu orice editor de imagini pe care îl aveți instalat pe telefon și apoi o tăiați cât să rămână doar semnătura.
  5. Salvați imaginea cu semnătura.
  6. Deschideți în Microsoft Word sau Google Docs șablonul cu declarația.
  7. În dreptul semnăturii inserați imaginea cu semnătura.
  8. Completați apoi câmpurile generice cu datele voastre, bifați scopul și durata deplasării și salvați-vă un nou șablon pentru că mă gândesc că o să vreți să îl refolosiți.
  9. Acum inserați data pentru care vreți să faceți declarația.
  10. Exportați documentul în format PDF (Share as PDF dacă aveți Word) sau faceți încă o captură de ecran cu declarația să o aveți în format imagine.
Declarația pe proprie răspundere pentru circulația în afara locuinței/gospodăriei necesară ca urmare a publicării Ordonanței Militare nr 3 din 24 martie 2020, editată direct pe smartphone.

În condițiile în care mai toți prietenii și cunoscuții mi-au trimis câte un link către diverse site-uri ce pot face asta în locul meu cu prețul colectării datelor personale, am decis că e mai simplu și mai sigur să o generez eu, direct pe smartphone. Și după ce mi-am făcut un șablon pe care să îl pot folosi ori de câte ori am nevoie, lucrurile sunt foarte simle acum.

Până la urmă dacă tot avem gadget-uri, de ce să nu le folosim în avantajul nostru?

Ceea ce vă recomand și vouă: generați-vă singuri declarațiile și NU apelați la site-urile ce se laudă că fac asta gratuit pentru voi. E mai sănătos să nu vă dați aiurea datele personale, mai ales acum.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep