HomeFeaturedFocus10 motive pentru a incerca noul browser Microsoft Edge Chromium

10 motive pentru a incerca noul browser Microsoft Edge Chromium

https://www.mobzine.ro/2020/01/gata-noul-browser-microsoft-edge-chromium-e-dispoibil-oficial-pe-windows-macos-si-android/
Noul browser Microsoft Edge Chromium este mai rapid, vă ține în siguranță și anonimitate când navigați și consumă mai puține resurse decât Chrome.

Dacă nu ați încercat încă noul browser Edge realizat pe motorul open source Chromium, vă recomand să faceți asta cât mai repede. Și vă propun 10 motive care să vă stârnească interesul pentru Microsoft Edge.

Microsoft Edge oferă cea mai bună experiență de vizualizare imersivă în 4K și Dolby Audio

Zilele acestea, mulți dintre noi urmărim mult mai mult Netflix decât înainte. Scopul nostru este să oferim cea mai bună experiență de divertisment de înaltă definiție pe web. Microsoft Edge este singurul browser de pe Windows 10 care permite vizionare 4K pe Netflix. Este și singurul browser care suportă Dolby Audio și Dolby Vision pe Windows 10. Prin parteneriatul cu Netflix, filmele și spectacolele preferate precum Spenser Confidential, Locke and Key și Night on Earth pot fi redate 4K de oriunde pe un PC Windows 10. Această funcție este disponibilă acum pentru sute de titluri Netflix 4K

Căutări organizate cu Collections

Collections permite colectarea cu ușurință a informațiilor de pe diferite site-uri web, organizarea acestora, exportul în diverse fișiere sau pur și simplu revenirea la o căutare anterioară, pe care utilizatorul o poate relua chiar din punctul de plecare. Astăzi acest lucru poate fi dificil – mai ales pe un număr mare de site-uri web diferite și dispozitive multiple.

Săptămâna aceasta Microsoft a anunțat Collections și pentru mobil, opțiune ce va fi disponibilă spre sfârșitul acestei primăveri, pentru creare, accesare și sincronizare mai ușoară a colecțiilor pe toate dispozitivele.

Collections pentru desktop este acum disponibil pe canalele Insider și va veni în curând și pe canalul Edge Chromium al versiunilor stabile.

Lucrați eficient cu Vertical Tabs

Vertical Tabs, o funcție care ajută utilizailizatorii să găsească și să gestioneze cu ușurință multe file deschise simultan. Microsoft Edge este singurul browser care permite gestionarea filelor pe laterală, cu un singur clic. Vertical Tabs va fi disponibil pe canalele Insider în următoarele câteva luni.

Economisiți timp cu Smart Copy

Smart Copy facilitează selectarea, copierea și inserarea precisă a conținutul dorit de pe web, precum și păstrarea formatului Rich Web. Cu ajutorul cursorului se poate selecta orice zonă sau tip de conținut. Când acest conținut este alipit, se va păstra formatul, inclusiv orice imagini sau link.

Dețineți controlul cu Tracking Prevention

Funcția Tracking Prevention din Microsoft Edge este concepută pentru a proteja utilizatorul de urmărire din partea site-urilor web pe care nu le accesează în mod direct, oferind mai mult control asupra a ceea ce acesta dorește să vizualizeze sau nu. Pe mobil sau pe desktop, se poate selecta una dintre cele trei setări – Basic, Balanced sau Strict. În funcție de setarea aleasă, Microsoft Edge va ajusta tipurile de trackere terțe blocate.

Aflați dacă parolele au fost compromise pe Dark Web, cu Password Monitor

În fiecare an, milioane de date personale de identificare online sunt expuse prin încălcări ale securității datelor și ajung la vânzare pe dark web.

Cu Password Monitor din Microsoft Edge utilizatorii pot păstra conturile online în siguranță împotriva hackerilor. Când este activat, Password Monitor anunță dacă datele de identificare salvate pentru completare automată au fost detectate pe dark web. Dacă Microsoft Edge descoperă o potrivire cu numele de utilizator + parolele salvate, transmite o notificare care solicită să fie luate măsuri. Password Monitor va fi disponibil în canalele Insider în următoarele câteva luni

Immersive Reader permite oricui să învețe și să beneficieze de web

Immersive Reader, integrat în Microsoft Edge, face citirea online mai ușoară și mai accesibilă pentru toată lumea. Cu un clic pe icon-ul Immersive Reader se elimină distracțiile de pe ecran și se creează un mediu simplificat care ajută utilizatorii să se concentreze mai bine.

Sincronizare pe mai multe dispozitive

Noul Edge Chromium are versiuni pentru Windows, Mac, iOS și Android (Se găsesc la Microsoft.com/Edge) și prin conectarea cu un LiveID se pot menține sincronizate toate versiunile în ceea ce privește lista de favorite, setările și parolele.

Control Parental

Prin integrarea cu funcțiile Family asociate conturilor Live ID, putem să folosim noul Microsoft Edge pentru a impune funcții de control parental pe toate dispozitivele. Dintr-o locație unică se pot seta funcțiile de control parental care apoi sunt distribuite automat pe toate dispozitivele. Eu folosesc asta pe Windows 10 și Android.

Traducerea automată a paginilor

Și nu în ultimul rând, folosind Microsoft Edge puteți să oferiți copiilor posibilitatea de a naviga în siguranță pe Internet și pe pagini în alte limbi. Setând funcția de traducere automată a paginilor care sunt în altă limbă decât româna, Edge va fi capabil să traducă instant conținutul paginilor în clipa în care acestea sunt deschise. Activați o dată setarea și pe urmă nu vă mai bateți capul – în partea din dreapta a barei de adrese aveți icon-ul pentru Translate de unde vă setați funcționalitatea.

Utilizare plăcută!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep