HomeEvenimenteBUILDMicrosoft lanseaza winget: Windows Package Manager in Preview

Microsoft lanseaza winget: Windows Package Manager in Preview

Microsoft a lansat propriul manager de pachete pentru aplicații: Windows Packet Manager, pe scurt ... winget.
Microsoft a lansat propriul manager de pachete pentru aplicații: Windows Packet Manager, pe scurt … winget.

Da, am ajuns și aici: astăzi Microsoft a lansat în versiunea preview winget, sau mai pe larg Windows Packet Manager. Să zicem că este un apt-get pentru Windows!

Mai pe larg, winget este un set de instrumente care va automatiza procesul de instalare a software-ului pe propriul Windows. Exact la fel ca în cazul apt-get sau deb, managere de pachete din Linux, winget o să permită instalarea rapidă a pachetelor software dorite.

Microsoft spune că winget este rezultatul cererilor unui număr mare de dezvoltatori și prin urmare ziua cea mare a venit: winget install și aduceți instant pachetele. Bineînțeles că winget este open source și probabil că va venit instalat în următoarea versiune de Windows și comenzi de tipul winget install terminalwinget install powershellsau winget install powertoys vor instala instant soluțiile dorite.

Dacă vi se pare o chestie mișto, dați o tură pe GitHub (https://github.com/microsoft/winget-cli), descărcați codul și creați-vă propriul build.

Sau puteți folosi celelalte două modalități: fie trimiteți o cerere de către winget-feedback@microsoft.com cu adresa MSA (Microsoft Account) folosită și intrați în programul preview, urmând ca apoi să puteți descărca pachetul din Microsoft Store ( App Installer), sau descărcați cel mai recent build de Windows din Insider Preview și aveți deja totul pregătit.

Ce ziceți?

via MS

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep