HomeFeaturedFocusTutorial video: cum instalezi Android Auto si GMS pe Huawei P40 Pro

Tutorial video: cum instalezi Android Auto si GMS pe Huawei P40 Pro

Android Auto funcționând pe Hauwei P40 Pro după instalarea Google Mobile Services.
Android Auto funcționând pe Huawei P40 Pro după instalarea Google Mobile Services.

Pentru că mai multă lume m-a întrebat dacă se poate instala și folosi Android Auto (și implicit Google Mobile Services) pe Huawei P40 Pro, astăzi am făcut un experiment al cărui rezultat a fost că am ajuns la concluzia că Android Auto se poate instala și merge chiar foarte bine pe Huawei P40 Pro, după instalarea GMS.

Pentru toți cei curioși: Android Auto este o aplicație Google care nu poate funcționa fără ecosistemul Google Mobile Services (GMS pe scurt), care din păcate nu este livrat pe noile modele de smartphone-uri Huawei cu Android, din cauza divergențelor dintre SUA și China. Prin urmare, simpla instalare a Android Auto pe un smartphone Huawei, fără GMS nu este suficientă pentru a permite folosirea aplicației.

Este nevoie ca înainte să se instaleze și să se activeze Google Mobile Services. Bănuiesc că cei care au căutat detalii despre subiect știu că există diverse modalități (ce în general se bazează pe instalarea unei aplicații chinezești cu drepturi de administrator și apoi păcălirea sistemului de autentificare Google prin folosirea unor aplicații Play Store, Play Services modificate) ce funcționează câteva zile/săptămâni și apoi sunt blocate de către Google. Dar dacă utilizatorii reușesc să activeze GMS, au șanse mari să păstreze configurația, chiar și după update-urile de sistem date de Huawei.

M-am jucat mai de demult cu niște hack-uri pentru Hauwei Mate 30 Pro, care au funcționat, așa că azi am decis să văd dacă pot face același lucru și pe un Huawei P40 Pro. După mai multe căutări am descoperit (via XDA) un tutorial care a funcționat din prima. Și pentru că nu am adăugat inițial toate conturile GMAIL pe care vroiam să le folosesc, am repetat operațiunea și a mers din nou fără probleme.

Ideea e simplă: dacă vă asumați faptul că s-ar putea să vă alegeți cu ceva malware pe smartphone, atunci urmați indicațiile din videoclip. În principiu aveți nevoie de un stick USB și un adaptor USB to USB Type-C pe care să îl puteți pune pe Huawei P40 Pro. Descărcați pachetele prezentate în comentarii (link aici) și copiați-le pe stick-ul USB folosit (vedeți că directorul Backup trebuie să fie prezent în cel Huawei, direct în rădăcina stick-ului).

Apoi resetați telefonul la setările din fabrică, dezinstalați aplicația Backup și înlocuiți-o cu cea dată în pachet. Restaurați setările folosind copia de siguranță, activați soluția de administrare venită în arhivă și apoi instalați toate aplicațiile de la pasul 1.

Folosind o aplicație care ocolește cumva verificările Google, adăugați conturile GMAIL pe care vreți să le folosiți pe smartphone, apoi dezinstalați Play Store și framework-ul Play Services și înlocuiți-le cu cele date în arhivă pentru a putea ”păcăli” protecția Google.

Materialul video e în limba greacă, dar nu e nevoie să înțelegeți exact ce spune, vă puteți da seama din context. Urmați exact pașii descriși, inclusiv cu opțiunile de reset pentru smartphone și în final veți ajunge să puteți folosi colecția Google Mobile Services pe Huawei P40 Pro.

După asta folosiți Google Play să instalați aplicațiile dorite, iar dacă vreți să aveți suita completă Google, atunci nu uitați să puneți și Google și Google Assistant.

Când aparatul e pregătit, puteți pune Android Auto (se poate descărca de pe APK Mirror), îl conectați la mașină și vă bucurați la maxim de Huawei P40 Pro. După cum am spus, mie mi-a mers instalarea și o să fac un experiment în perioada următoare și o să vă povestesc care este experiența și dacă sunt ceva neajunsuri (până acum am detectat că My Orange nu vrea să se instaleze direct din Play Store).

Țineți minte: acesta este un experiment care poate oricând să eșueze și să vă treziți că Google a detectat ”înșelăciunea” și dezactivează GMS, generând acel mesaj enervant că telefonul nu este certificat și va trebui să faceți din nou reset și să o luați de la capăt. Sau și mai rău, una dintre aplicațiile implicate în procesul de hack poate să aibă malware, care va rămâne pe smartphone, expunându-vă datele.

Merită riscul? Încă nu știu. Dar o să vă povestesc.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

8 COMENTARII

  1. Salut

    Vreau sa incerc si eu pe un P40 sa instalez Android Auto si se pare ca linlk-ul tau e mort de aici:
    “Descărcați pachetele prezentate în comentarii (link aici) și copiați-le pe stick-ul USB folosit (vedeți că directorul Backup trebuie să fie prezent în cel Huawei, direct în rădăcina stick-ului).”
    Poti reactualiza link-ul?

    Multumesc anticipat

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep