HomeCloud & MobilityVideo: 10 ani de evolutie a Soarelui intr-un time-lapse publicat de NASA

Video: 10 ani de evolutie a Soarelui intr-un time-lapse publicat de NASA

NASA a publicat un material video in care vedem in time-lapse ultimii 10 ani din evoluția Soarelui - așa arăta în 30 ianuarie 2016.
NASA a publicat un material video in care vedem in time-lapse ultimii 10 ani din evoluția Soarelui – așa arăta în 30 ianuarie 2016.

Faceți-vă niște timp și urmăriți evoluția Soarelui, așa cum s-a văzut el din perspectiva Pământului în ultimii 10 ani. NASA a publicat un material video în care pe parcursul unei ore putem să vedem cum a evoluat Soarele în ultimii 10 ani. Fiecare secundă reprezintă de fapt înregistrarea unei singure zi, aș acum s-a văzut din Solar Dynamics Observatory și cred că o să vă placă.

Filmul de mai sus reprezintă evoluția Soarelui din 2 iunie 2010 până în 1 iunie 2020, din perspectiva Solar Dynamics Observatory. Experiența este interesantă, chiar dacă la un moment dat pare repetitivă – se pot vedea perioadele de calm precum și momentele în care există explozii solare intense.

Și mai e ceva: vor fi momente în care imaginea devine neagră – Pământul sau Luna se interpun între camera de pe Solar Dynamics Observatory și Soare și uneori veți vedea și ceva artefacte – nu sunt obiecte care se scufundă în Soare, doar urmările proceselor de calibrare. Și coloana sonoră merită să fie ascultată, ea fiind compusă de Lars Leonhard, fiind numită Solar Observer.

Vizionare plăcută.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep