HomeFeaturedFocusVideo: o macheta de iPhone 12 ne da mai multe detalii despre...

Video: o macheta de iPhone 12 ne da mai multe detalii despre viitorul flagship Apple

A început să fie la modă seria de hands-on-uri cu machete de telefoane și versiuni imprimate 3D.
A început să fie la modă seria de hands-on-uri cu machete de telefoane și versiuni imprimate 3D.

MacRumors a pus mâna peniște machete de iPhone 12, destinate producătorilor de huse și le-a folosit pentru un material … hands-on ce a făcut deja aproape 100000 de vizualizări pe YouTube. Prin intermediul lui putem să ne facem o idee despre cum arată seria iPhone 12, despre care știți deja că readuce în actualitate design-ul de pe iPhone 4. Și discutăm despre trei modele iPhone 12 – unul de 5.4 inci, altul de 6.1 inci și în final unul de 6.7 inci.

Observați că seria iPhone 12 diferă semnificativ de modelele iPhone 11, readucând în actualitate un design mai industrial, cu linii drepte în locul marginilor curbate. Este interesantă decizia Apple de a merge în direcția asta (poate că nu mai au idei după ce a plecat Jony Ive?) în condițiile în care Samsung și Huawei continuă să folosească marginile rotunjite și ecranele curbate.

Tot din video-ul de mai sus observăm că modelul de 5.4 inci e mai mic decât iPhone SE 2020, care la rândul său face notă discordantă cu trendul de pe piață care ne indică modele tot mai mari.

Sincer să fiu, după ce am folosit Samsung Galaxy S20 Ultra sunt de acord că din punct de vedere al utilității și a modului de purtare/manevrare, smartphone-urile ar trebui să se oprească la 6.5 inci (din generația de anul acesta dimensiunea și design-ul lui Huawei P40 Pro mi se par cele mai reușite) pentru că altfel devine greu de purtat.

Dincolo de design, prea multe detalii noi nu avem despre iPhone 12 – au cam aceiași dimensiune cu iPhone 11 iar sistemul de camere pare să fie identic cu cel de pe iPad Pro 2020. Și păstrând specificațiile din 2019, iPhone 12 va avea trei camere doar pe modelul Pro și Pro Max, probabil că acestea vor avea și sistemul LiDAR de care se tot vorbește în ultima vreme.

Bănuim că iPhone 12 va fi construit cu cipset-ul A14, practic cea mai nouă versiune ce va fi disponibilă din toamnă. E posibil ca modelele Pro să vină cu display la 120 Hz, chestie despre care încă se discută.

Văzând niște machete care ne dau o idee mai clară despre cum s-ar putea să arate modelele finale, ce părere aveți? Vă place noul (vechiul?) design?

Pe mine nu mă dă pe spate și ca să fiu sincer lucrul care mă interesează cel mai mult vizavi de seria iPhone 12 nu e neapărat cum arată ci dacă o să aibă suport 5G, chestie pe marginea căreia încă se speculează. Nu m-ar mira deloc ca Apple să explice că nu a adus încă 5G pentru că rețeaua nu ar fi pregătită, mascând în felul acesta incapacitatea lor de a veni cu un cipset 5G performant.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep