HomeCloud & MobilityVideo: prezentarea lui Elon Musk despre Neuralink, cip-ul ce se implanteaza in...

Video: prezentarea lui Elon Musk despre Neuralink, cip-ul ce se implanteaza in creier

Neuralink este un proiect al lui Elon Musk și are ca scop rezolvarea unor handicapuri fizice datorate unor probleme neurale prin implantarea unui cip în creier. ”Viitorul va fi ... ciudat”, a spus Elon Musk în deschiderea conferinței de presă.
Neuralink este un proiect al lui Elon Musk și are ca scop rezolvarea unor handicapuri fizice datorate unor probleme neurale prin implantarea unui cip în creier. ”Viitorul va fi … ciudat”, a spus Elon Musk în deschiderea conferinței de presă.

Săptămâna trecută Elon Musk a prezentat proiectul Neuralink, ce urmărește tratarea pacienților cu probleme neurale (afecțiuni ale creierului sau ale sistemului nervos) prin implantarea unui cip pe creier, ce poate citi activitatea cerebrală și la nevoie să o impulsioneze. Iar primele experimente au fost făcute cu succes pe porci (inclusiv prin implantarea și apoi extragerea cip-ului fără să afecteze creierul animalului și fără probleme ulterioare), începând acum și testele pe un număr redus de voluntari.

Viitorul va fi … ciudat!

În esență Neuralink este un cip care se implantează în creier, operațiune realizată în sub o oră de un robot ce operează cu un nivel ridicat de precizie, care are ca scop citirea activității cerebrale șila nevoie impulsionarea ei. Ideea este faină și în mod cert are darul de a speria multă lume, însă indiferent dacă noi vrem sau nu, direcția e clară și la un moment dat ideea de cyborg va deveni realitate.

Înainte să vă faceți o părere, priviți o selecție a celor mai interesante momente din conferința de presă a lui Elon Musk:

O chestie menționată de Elon Musk, ce trebuie neapărat reținută în corelare cu orizonturile deschise de Neuralink:

”Mai devreme sau mai târziu va fi posibil să se descarce memoriile din creier și la nevoie să fie reîncărcate într-un alt individ și/sau robot”

Pe scurt, o grămadă de scenarii teoretizate de mulți cercetători și scriitori Sci Fi e aproape de realitate. Și nu cred că asta ar trebui să ne sperie, mai ales din perspectiva posibilității de a trata niște boli care altfel ar fi incurabile.

Și da, există și reversul medaliei – odată implantul făcut, oamenii să poată fi controlați. E un subiect care merită discutat și mai ales legiferat.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep