HomeCloud & MobilityAmazon lanseaza Luna, un serviciu de cloud gaming similar cu Google Stadia...

Amazon lanseaza Luna, un serviciu de cloud gaming similar cu Google Stadia si Microsoft xCloud

Odată cu setul de dispozitive Amazon Echo 2020, Amazon a lansat ieri în preview și un serviciu de cloud gaming similar cu Microsoft xCloud și Google Stadia.
Odată cu setul de dispozitive Amazon Echo 2020, Amazon a lansat ieri în preview și un serviciu de cloud gaming similar cu Microsoft xCloud și Google Stadia.

Amazon Luna este serviciul de cloud gaming al Amazon, ce permite accesul din browser la jocuri interesante, folosind un browser pe PC, Mac, Fire TV sau direct de pe iPhone sau iPad – Android vine ceva mai încolo. Serviciul Luna poate să fie accesat pentru un abonament lunar de 5.99 USD și oferă peste 100 de jocuri. Prețul e competitiv, însă pentru moment accesul la serviciu se face doar pe bază de invitație (deci este cumva într-o perioadă de testare) și este disponibil doar în SUA.

Pentru 5.99 USD utilizatorii primesc opțiunea de a accesa jocurile simultan de pe două dispozitive, unele jocuri putând fi rulate la 4K/60fps – bine, dacă au o conexiune de net care să le permită asta.

Amazon are un parteneriat cu Ubisoft (Assassin’s Creed și Watch Dogs) și aduce un fel de canal de jocuri în Amazon Luna, probabil ceva similar cu extra-urile din Amazon Prime Video. Și pentru că Twitch e în aceiași curte, Amazon oferă integrarea cu serviciul de streaming, permițând abonaților să pornească automat jocurile favorite, direct din pagina de stream.

Și evident că Amazon vrea să facă bani și din hardware, așa că oferă și un controller propriu care arată chiar foarte fain:

Controller-ul Luma, integrat cu serviciile Alexa.

Vorbim despre un controller Luna ce are integrarea cu serviciile Alexa (evident!) și care o să coste doar 49.99 USD.

Deja cam toată lumea se orientează către servicii de cloud gaming, ceea ce ne spune că piața e pregătită pentru așa ceva. Rămâne să vedem care dintre acestea o să aibă succes și care va rezista până la sfârșit – observați și că cei mai importanți ofertanți de servicii de cloud sunt și cei care au intrat puternic pe această piața, unde Apple a rămas pe afară și nu prea văd cum o să poată să crească (se chinuie să blocheze xCloud și Stadia pe iOS, dar să vedem cât va mai reușit să păstreze această tactică) fără să se alieze cu unii dintre ei.

Dacă vreți să vedeți cum stă treaba cu Amazon Luna, detalii mai multe găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep