HomeCloud & MobilityCum a reusit un designer sa foloseasca AI-ul si Photoshop-ul ca sa...

Cum a reusit un designer sa foloseasca AI-ul si Photoshop-ul ca sa refaca portretele unor imparati romani

Randări ale chipurilor lui Augustus și Maximinus Thrax, realizate de către Daniel Voshart.

Ideea e simplă: plecând de la statui romane cu portretele mai multor împărați romani, Daniel Voshart a antrenat un algoritm AI pentru a genera imagini cu fețele acestora, pe care apoi le-a prelucrat în Photoshop pentru a le reda culoare și textură. Și a ieșit ceva foarte mișto!

Folosirea AI-ului pentru a restaura poze sau filme vechi (aici vă spuneam de un film din 1895) nu e o idee nouă și s-a demonstrat că are rezultate foarte bune. Doar că aplicarea algoritmului pe niște poze ale unor statui, e ceva original și după cum se poate vedea, cu rezultate foarte bune. Privind pozele rezultate, parcă ne gândim cu nostalgie la epoca romană.

Daniel Voshart, a folosit timpul din carantină ca să creeze ceva inedit, doar că proiectul a crescut în ceva mult mai interesant. Fiind specialist în VR pentru industria filmului, Voshart este pasionat de ideea de a colora statuile (apropo, aici găsiți un thread fain pe Reddit) și așa a ajuns să se concentreze pe statuile împăraților romani. În luna iulie a reușit să termine proiectul, readucând la ”viață” 54 dintre împărații romani, iar săptămâna asta s-a gândit că poate face și o mică afacere, așa că a realizat mai multe postere pe care le vinde.

Portretul împăratului roman Caligula, 37 – 41 AD.

Ca să își poată realiza pozele, Voshart s-a folosit de mai multe instrumente. Principalul program folosit a fost ArtBreeder ce folosește machine learning (GAN) pentru a manipula portrete și peisaje – aruncați o privire pe site-ul ArtBreeder ca să vedeți ce chestii faine se pot face cu el. Voshart a încărcat în ArtBreeder imaginile statuilor și altor vestigii romane (monede, fresce) și apoi s-a jucat cu algoritmul ArtBreeder și pe baza descrierilor asociate cu chipurile împăraților a făcut modificări în Photoshop, pe care le-a introdus înapoi în colecția de imagini.

Iar rezultatele sunt spectaculoase:

Împăratul Nero. 54-68 AD.

În plus, ca să aducă un element suplimentar de autenticitate, Voshart a adăugat în colecția de imagini și poze ale diverselor celebrități moderne – de exemplu în poza lui Augustus există similarități cu Daniel Craig, pentru Maximinus Thrax sa inspirat de la Andre the Giant.

Mie îmi place foarte mult ideea și mă bucur că sunt oameni care înțeleg să pună AI-ul și în direcții faine, chiar dacă e posibil ca rezultatul să nu fie o imagine reală a fețelor împăraților. Dar măcar îi face puțin mai reali.

Mai multe detalii despre proiect și posterele lui Voshart găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep