HomeMobileAndroidGoogle Maps ofera detalii despre infectiile COVID-19

Google Maps ofera detalii despre infectiile COVID-19

Am văzut că după ce a lansat update-ul 10.51.1 (lansat pe 21 septembrie) pentru aplicația Maps, Google a dat drumul la un serviciu suplimentar: un layer care oferă detalii despre rata de infecție COVID-19 pentru țări și în unele cazuri zone din interiorul țărilor.

La nivelul României avem doar detalii despre rata de infecție națională, în schimb pentru pentru țările vecine preum Ungaria, Bulgaria, datele sunt prezente și la nivel de regiune. Google a pornit inițiativa asta ca să vină în sprijinul celor ce călătoresc sau vor să facă asta în perioada următoare.

Dacă vreți să vedeți cum funcționează, porniți Google Maps, apăsați pe butonul cu layer-e și de acolo apăsați pe COVID-10 Info. După care zoom out pe hartă până ajungeți să vedeți detaliile oferite de Google.

Probabil vă întrebați de unde apar datele astea? Google spune că le preia de pe Wiki, New York Times, și JHU CSSE COVID-19 Data, respectiv Brihanmumbai Municipal Corporation. Numai surse de încredere :).

Legenda folosită de Google pentru COVID-19 pe Maps este:

  • Gri: mai puțin de un caz
  • Galben: 1-10 cazuri
  • Portocaliu: 10-20 cazuri
  • Portocaliu închis: 20-30 cazuri
  • Roșu: 30-40 cazuri
  • Roșu închis: 40+ cazuri

Toate sunt calculate ca medie pe ultimele 7 zile la 100000 de locuitori.

Inițiativa nu e rea și cred că ar fi bine să știți de ea – să nu uit, eu am văzut asta pe Google Maps pentru Android. Teoretic ar trebui să apară și pe versiunea de iOS.

via Google

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep