HomeFeaturedFocusTest foto: care face cele mai bune poze de zi? Note9 vs...

Test foto: care face cele mai bune poze de zi? Note9 vs P40 Pro Plus 5G vs Zenfone 7 Pro vs Galaxy S20 Ultra 5G vs Note20 5G vs Find X2

IMG_20200912_122916

Continuăm testul de flagship-uri Android cu cea mai așteptată rundă: aparatul foto. Care face cele mai bune poze de zi dintre Samsung Galaxy Note9, Hauwei P40 Pro+ 5G, Asus Zenfone 7 Pro, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note20 5G și Oppo Find X2? Răspunsul îl veți afla la sfârșitul articolului.

În momentul de față smartphone-urile au trecut de mult de stadiul în care sunt doar niște instrumente de comunicație, oferindu-ne în schimb o combinație între media player, sistem mini office, soluție de entertainment, ajutor în navigația asistată de GPS și nu în ultimul rând aparat foto/video. Mulți dintre noi se gândesc la viitorul lor smartphone ca la o soluție all-in-one care să le satisfacă nevoile pe toate categoriile menționate anterior și de asta am creat acest set de teste comparative în care am pus unul lângă celălalt cele mai bune flagship-uri Android ale momentului, adică Samsung Galaxy Note9, Hauwei P40 Pro+ 5G, Asus Zenfone 7 Pro, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note20 5G și Oppo Find X2, și le-am analizat pe mai multe categorii: am analizat display-ul, viteza, autonomia și construcția, pentru ca astăzi să vorbesc depre calitatea pozelor de zi – despre cele de noapte o să vorbesc într-un alt articol.

Sisteme foto create cu mai multe camere

Pentru că producătorii de smartphone au sesizat sensibilitatea publicului vizavi de mulți megapixeli și un număr mare de camere, ce în teorie ar trebui să fie factori care să diferențieze semnificativ smartphone-urile, realitatea este departe de a confirma acest lucru. Am văzut de-a lungul anilor că nu doar numărul de megapixeli sau cel de camere foto este responsabil de o calitate bună a pozelor. Din testele comparative făcute în ultimii 4 ani (de exemplu cel de noapte dintre: Huawei P30 Pro vs P20 Pro vs Samsung Galaxy S10+ vs iPhone XS) am reușit să înțeleg că deși pe hârtie lucrurile arată bine și există diferențe clare între smartphone-uri, când le pui la treabă ajungi să ai surprize extrem de interesante.

Înarmat cu toate aceste cunoștințe am ajuns să fac cel mai complex test foto de până acum unde am aliniat Samsung Galaxy Note9, Hauwei P40 Pro+ 5G, Asus Zenfone 7 Pro, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note20 5G și Oppo Find X2, smartphone-uri Android care au cele mai bune specificații hardware în acest moment. Oricare dintre ele (bine, poate mai puțin Galaxy Note9, venind cu un handicap de două generații) poate pretinde titlul de cel mai bun aparat pentru poze de zi.

Trebuie să știți că indiferent de ce specificații au telefoanele, rezultatul final, adică pozele pe care le veți parcurge seara, după o zi încărcată, vor avea o calitate care depinde direct de modul în care ați folosit telefonul, condițiile de iluminare și priceperea voastră vizavi de fotografie.

IMG20200912111019

Chiar dacă majoritatea au opțiuni speciale care reduc arta fotografierii la un simplu clic, pentru că în teorie algoritmul din spate va ști să facă restul, în utilizarea de zi cu zi veți ajunge în situația în care veți vedea că ceea ce credeați că este o poză excelentă are de fapt multe probleme – nu e focalizată, are culori aiurea, nu e incadrată corect etc. – toate astea devenind vizivbile doar atunci când veți pune poza pe un PC și vă veți uita atent la ea.

Așa că nu trebuie să vă bazați exclusiv pe specificațiile hardware ca să vă dea cele mai bune rezultate, cu toate că fiecare smartphone știe să facă lucruri interesante.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. Excelent review-ul, de adevarat profesionist ! Felicitari, Ionut !
    La zoom mi se pare ca Huawei bate tot !
    La culori Galaxy S20 sta cel mai bine!

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep