HomeFeaturedFocusPrimele impresii despre Xiaomi Mi 10T Lite 5G (constructie si camera foto)

Primele impresii despre Xiaomi Mi 10T Lite 5G (constructie si camera foto)

Xiaomi Mi 10T Lite 5G

Xiaomi Mi 10T Lite 5G este genul de telefon care poate avea priză mare la public. Propune un raport preț/specificații atractiv, este în zona de mid-range care face față la pretențiile utilizatorului mediu de Android și oferă și suport pentru conectivitatea 5G. O caracteristică ce va deveni tot mai căutată pe măsură ce rețelele 5G se vor răspândi de-a lungul și de-a latul globului. În plus, vine într-o zonă de preț destul de căutată de cumpărători.

La noi a ajuns prin intermediul programului Orange Smartphone Tester. Asta înseamnă că terminalul poate fi găsit în oferta operatorului de telefonie mobilă. Este o veste excelentă pentru fanii acestui brand. O confirmare în plus a faptului că producătorul chinez își întărește prezența pe piața din România. Faptul că Xiaomi Mi 10T Lite 5G apare în oferta Orange mai înseamnă și că telefonul va putea fi achiziționat la pachet cu serviciile oferite de operator.

Pe site-ul Orange prețul său standard este de 1600 lei. Dar poate fi achiziționat și cu abonamentul Orange Smart Plus 20 sau în rate, la prelungire de abonament. Opțiuni suficiente pentru a-l face interesant de urmărit.

În mod normal, partea de test de cameră foto o las cam la sfârșitul perioadei în care folosesc un telefon pentru review. Dar mai ales în această perioadă a anului, în zona Brașovului, zilele frumoase sunt foarte rare. Așa că am profitat de o zi însorită (dar friguroasă) și l-am scos la o plimbare prin centrul vechi al orașului.

O să ne ocupăm în acest material de rezultatele obținute de către sistemul de patru camere foto de pe spatele dispozitivului. Vom discuta puțin și despre partea de construcție. Într-un material viitor vom analiza performanțele și autonomia telefonului. Aici, în acest al doilea articol, se prefigurează un duel interesant cu Motorola Moto G 5G Plus. Ambele terminale au forme relativ similare, mai multe specificații tehnice comune și se plasează în același segment de preț. În plus, oferă și suport pentru conectivitatea 5G și sunt disponibile pe piața locală. Așa că o astfel de comparație poate răspunde la anumite nelămuriri ale celor indeciși.

Specificații complete Xiaomi Mi 10T Lite 5G

Însă, înainte de a trece la analiza aspectelor evidețiate mai sus, trebuie să trecem în revistă configurația acestui telefon. Cu atât mai mult cu cât am spus deja că are un preț de vânzare de 1600 lei. Ce are el de oferit de acești bani, din punctul de vedere al caracteristicilor tehnice. Așadar, lista cu specificații tehnice complete pentru Xiaomi Mi 10T Lite 5G:

  • Ecran: IPS LCD
  • Diagonală: 6,67 inchi
  • Rezoluție: fullHD+, 2400 x 1080 pixeli
  • Aspect: 20:9
  • Densitate: 395 ppi
  • Protecție: Gorilla Glass 5
  • Rată de refresh: 120 Hz
  • Altele: HDR10, 450 niți
  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 750
  • Procesor: octa-core (2 x 2,2 GHz Kryo 570 + 6 x 1,8 GHz Kryo 570)
  • GPU: Adreno 619
  • Memorie RAM: 6 GB
  • Memorie internă: 128 GB
  • Slot microSD: da, hibrid
  • Sistem de operare: Android 10
  • Interfață: MIUI 12
  • Cameră foto principală: quad camera 64 MP, f/1.9, 26mm (wide), 1/1.73″, 0.8µm, PDAF + 8 MP, f/2.2, 120˚ (ultrawide), 1/4.0″, 1.12µm + 2 MP, f/2.4, (macro) + 2 MP, f/2.4, (depth)
  • Cameră foto frontală: 16 MP, f/2.5, 25mm (wide), 1/3.06″ 1.0µm
  • Cititor de amprentă: da, plasat lateral
  • Acumulator: Li-Po
  • Capacitate: 4820 mAh
  • Încărcare rapidă: da, 33W
  • Altele: USB Type-C 2.0, USB On-The-Go, NFC, radio FM, jack 3.5 mm, dual-SIM
  • Construcție: față sticlă, spate sticlă (Gorilla Glass 5), ramă de plastic
  • Dimensiuni: 165.4 x 76.8 x 9 mm
  • Greutate: 214.5 g
  • Culori: Atlantic Blue, Pearl Gray, Rose Gold Beach

Am descris mai sus fix modelul testat de noi, există și o versiune cu memorie internă de doar 64 GB. Nu este foarte clar dacă și aceasta va putea fi găsită pe piața locală. Telefonul aflat la noi este de culoare albastră.

Construcție

Xiaomi Mi 10T Lite 5G lasă încă de la primul contact impresia de lucru solid, bine construit. Contribuie poate și greutatea sa, puțin mai mare decât a telefoanelor similare ca dimensiuni. Însă este un mic plus care nu deranjează absolut deloc. Muchiile sunt rotunjit suficient încât să nu deranjeze, nu există zonă care să se simtă aiurea, nici măcar în zona butoanelor.

Cititorul de amprentă digitală este plasat lateral, are formă plată, bine integrată în muchia telefonului. Producătorul chinez pare să fi acordat destul de multă atenție detaliilor, finisajelor.

Excepție pare să facă modulul foto, ușor ciudat. O formă rectangulară, ieșită în evidență, cu margini colțuroare care pot fi deranjante și care conține cei patru senzori de pe spate, este integrată într-un al doilea modul, circular. Acesta are marginile mult mai finuțe și nu iese foarte mult în relief. Una peste alta, se simte atunci când ai telefonul în mână și se poate dovedi incomodă.

Husa de silicon transparent inclusă în pachetul standard rezolvă acest inconvenient. Nu pare să fie de cea mai bună calitate, dar este un accesoriu oferit gratuit. Cei mai pretențioși pot achiziționa separat o husă de protecție care să corespundă gusturilor lor. MobileDirect ar putea fi o soluție în acest sens.

Un plus care trebuie menționat, mai ales pentru acest nivel de preț este spatele din sticlă Gorilla Glass 5. Suprafața se simte mult mai bine în mână și în teorie ar trebui să fie mai rezistentă. Însă devine și un magnet pentru urmele de degete. Nu pot spune că mi-a plăcut nici culoarea, este un albastru închis și foarte șters, pare amestecat cu un cenușiu. Două inconveniente, poate subiective, pe care husa de protecție le rezolvă.

Tot la capitolul detalii de design trebuie amintit și ecranul. Are margini suficient de înguste. Iar orificiul discret pentru camera foto frontală contribuie și el la plusul de eleganță pe care Xiaomi Mi 10T Lite 5G pare să îl aibă în fața competitorilor, atunci când este privit frontal.

Camera

Așa cum am spus la început, am profitat de o zi însorită de toamnă, ceva foarte rar la Brașov și am scos telefonul la o plimbare prin centrul vechi. Vedeți mai jos ce a ieșit. Fotografiile au fost realizate pe modul auto.

Am încercat să folosesc și modul portait, care aplică un efect de bokeh. Se descurcă onorabil, chiar dacă am abordat un subiect ceva mai dificil decât o față umană, iar fundalul era în două culori total diferite, din care una apropiată de cea a subiectului.

Și încă două fotografii în care m-am apropiat de subiect cât de mult mi-a permis telefonul, cât de aproape a putut focaliza corect.

Una peste alta, rezultatele au fost peste așteptările mele. Puteți realiza o comparație de la distanță cu terminalul de la Motorola menționat mai sus, dar și cu Samsung Galaxy A51 5G, un alt competitor. Toate pozele, la dimensiuni mai mari, se găsesc pe pagina de Facebook MOBzine Romania.

O primă concluzie

Așa cum am spus, voi reveni cu un material legat de performanțele și autonomia dispozitivului. Însă până atunci cred că putem trage o primă concluzie. Xiaomi Mi 10T Lite 5G este un candidat serios pentru cei care au un buget foarte clar de cheltuit cu achiziția unui smartphone. Pare să se descurce la capitolul performanțe foto, iar în ceea ce privește aspectul și construcția, lucrurile oricum sunt subiective.

Sunt și competitori destui pe piața locală, am evidențiat câțiva în acest articol. Așa că decizia nu va fi ușoară.

Important este că poate fi achiziționat de pe piața locală și că Xiaomi își întărește în mod constant prezența în România.

Recomandarea mea ar fi să încercați să interacționați cu el. Iar showroom-urile Orange par să fie locul potrivit pentru așa ceva.

În câteva zile ne auzim cu testele de performanță și autonomie.

2 COMENTARII

  1. Salut
    Ce imi recomanzi dintre Xiaomi mi 10t lite, motorola moto g 5g plus si samsung A71, ma intereseaza navigare internet, clipuri video, calitate audio apeluri… sa fie rapid in functionalitatea de zi cu zi, il folosesc si ca telecomanda smart, soft imprimanta pentru a lista documente si poze ocazional, drumetii munte, concerte (cand vom mai merge la concerte).
    Multumesc

  2. E ceva ce nu inteleg: modul Portrait e pentru făcut portrete nu pentru poze cu bokeh. Nu stii sa folosești altfel?
    Observ ca voi nu testați deloc poze cu portrete și oameni în general. Aproape toate pozele mele sunt cu oameni si asta ma interesează sa vad la un test. Poate va e de folos sugestia.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep