HomeFeaturedFocusDe stiut: modificari tarife roaming Orange pentru Marea Britanie de la 1...

De stiut: modificari tarife roaming Orange pentru Marea Britanie de la 1 ianuarie 2021

De la 1 ianuarie Marea Britanie nu mai face parte din Comunitatea Europeană așa că ar fi bine să fiți atenți la tarifele de roaming voce și date.
De la 1 ianuarie Marea Britanie nu mai face parte din Comunitatea Europeană așa că ar fi bine să fiți atenți la tarifele de roaming voce și date.

Începând cu 1 ianuarie 2021 Marea Britanie nu mai face parte din Comunitatea Europeană iar treaba asta o să aibă impact printre altele și asupra costurilor de roaming date și voce și bineînțeles asupra apelurilor internaționale. Orange a trimis deja o informare în acest sens și spune că în ciuda părăsirii UE de către Marea Britanie, tarifele de roaming date și voce și apeluri internaționale vor avea același regim ca și până acum. Adică vor fi încă sub umbrela costurilor agreate pentru țările UE și intră în Zona2 de tarifare roaming.

Treaba asta se păstrează activă atât pentru abonamente cât și pentru cartelele PrePay, doar că va fi valabilă doar până la data de 30 iunie 2021, moment în care vor deveni active alte tarife, conform tabelului de pe pagina Orange.

E bine să știți asta dacă o să aveți drum în Marea Britanie la începutul anului: pentru moment nu se schimbă nimic, nu trebuie să vă faceți probleme. O să fie interesant după 30 iunie, pentru că odată cu ratarea unui acord de ieșire din UE, Marea Britanie nu are baza pentru niciun fel de tratament special de acum înainte.

Cu toate astea bănuiesc că operatorii vor negocia niște opțiuni speciale pentru Marea Britanie (și Gibraltar) pentru a facilita consumatorilor din UE niște prețuri mai bune pentru roaming atunci când se vor afla în UK.

Pe baza detaliilor date de Orange, actualele costuri de roaming cu abonament Orange sunt:

Tarifele roaming ale abonaților Orange pentru Marea Britanie.

O să fie o crudă trezire la realitate, mai ales pentru cei ca mine care s-au obișnuit să călătorească cu netul pornit mereu, fără își bată capul vizavi de costuri …

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep