HomeFeaturedFocusTutorial: cum fortezi redarea YouTube 4K din Safari pe macOS Big Sur...

Tutorial: cum fortezi redarea YouTube 4K din Safari pe macOS Big Sur pe MacBook Air 2017

macOS Big Sur aduce opțiunea de redare 4K a materialelor YouTube, doar că nu modelele MacBook pot folosi asta. Vă arăt cum activați YouTube 4K din Safari pe macOS Big Sur pe un MacBook Air 2017 sau mai vechi.
macOS Big Sur aduce opțiunea de redare 4K a materialelor YouTube, doar că nu modelele MacBook pot folosi asta. Vă arăt cum activați YouTube 4K din Safari pe macOS Big Sur pe un MacBook Air 2017 sau mai vechi.

Una dintre noutățile aduse de sistemul de operare Apple macOS Big Sur este posibilitatea de a folosi Safari pentru a rula materiale video YouTube 4K sau mai mari, cu decodare optimizată VP9. Din păcate unele modele mai vechi de MacBook Air (al meu e modelul 2017) nu pot beneficia de acest lucru fără activarea unei setări ascunse din Safari. Lipsa ei duce la imposibilitatea de selecție a unor rezoluții mai mari de 1080p 60 fps.

Partea bună este că puteți să activați fără probleme experiența 4K din Safari pe YouTube pe macOS Big Sur: porniți Safari, mergeți la Preferences, apoi la Advanced și bifați Show Develop menu in menu bar.

Închideți apoi meniul și deschideți Develop/Experimental Features și verificați dacă aveți bifate VP9 decoder (asta ar trebui să fie implicită) și VP9 SW decoder in battery. Închideți Safari și reporniți-l, apoi deschideți un material 4K de pe YouTube și dacă mergeți în Settings veți putea selecta rezoluții mai mari.

E drept, o să vedeți că procesorul o ia razna din cauză că este suprasolicitat, dar măcar puteți să vă bucurați de conținut 4K direct din Safari.

Ca să fiți siguri că într-adevăr redați conținut 4K, intrați în meniul contextual al Safari și activați Stats for nerds, moment în care veți vedea pe ecran detalii despre conexiune, reaoluție și codec-ul folosit.

Baftă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep