HomeFeaturedFocusApple a dominat piata de smartphone la final de 2020

Apple a dominat piata de smartphone la final de 2020

Apple

Mai exact, conform unui studiu IDC, în cel de-al patrulea trimestru al anului 2020, Apple s-a plasat pe primul loc in topul global al producătorilor, după numărul de unități livrate. O performanță impresionantă pentru compania din Cupertino, care obișnuiește să performeze foarte bine în sezonul sărbătorilor de iarnă.

La polul opus, al patrulea trimestru al anului trecut a fost unul dezastruos pentru Huawei. Producătorul chinez a căzut până pe locul al cincelea al clasamentului. Semn că lipsa serviciilor Google de pe telefoanele sale nu poate fi suplinită de patriotismul utilizatorilor din China natală.

În ceea ce privește ordinea din top 5, aceasta a fost următoarea. Apple pe primul loc, urmată de Samsung, Xiaomi, Oppo și Huawei. Un trimestru patru ușor atipic, care însă nu a răsturnat situația de ansamblu pentru tot anul 2020.

Aici Samsung pare să își păstreze coroana de lider destul de lejer. Iar Huawei se apropie de locul al doilea al clasamentului, fiind depășită destul de strâns de Apple. Care totuși răstoarnă astfel situația din 2019. Vedeți mai jos cum stau lucrurile, cu date concrete și cote de piață.

Dincolo de evoluția celor de la Apple, Samsung sau Huawei, un lucru este important în studiul celor de la IDC. Că scăderea totală a pieței de smartphone într-un an 2020 destul de ciudat, a fost de doar 5,9%. Mult mai mică decât m-aș fi așteptat după ce fabricile producătorilor au stat închise la începutul anului, iar obiceiurile de cumpărare ale utilizatorilor finali au fost schimbate de contextul special. Iar 2021 pare să fie anul revenirii.

via IDC

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep