HomeMobileAndroidCum readuci in Android Auto aplicatiile disparute dupa actualizarea Android 11 pe...

Cum readuci in Android Auto aplicatiile disparute dupa actualizarea Android 11 pe Samsung Galaxy Note20 5G

După actualizarea Android 11 pe Samsung Galaxy Note20 5G mai multe aplicații (printre care și Waze), nu mai sunt disponibile pe headset-ul auto. Din fericire, soluția e simplă.
După actualizarea Android 11 pe Samsung Galaxy Note20 5G mai multe aplicații (printre care și Waze), nu mai sunt disponibile pe headset-ul auto. Din fericire, soluția e simplă.

După actualizarea Android 11, m-am trezit că Android Auto pe Galaxy Note20 5G nu mai afișează toate aplicațiile (cu Waze și Spotify lipsind din lista existentă în secțiunea Launcher din Settings) motiv pentru care m-am gândit să vă arăt cum readuceți rapid aceste aplicații în Android Auto.

Într-unul dintre ultimele articole din 2020 vă spusesem că Samsung Galaxy Note20 5G a primit actualizarea Android 11 cu OneUI 3.0 și că o să revin cu impresii dacă găsesc chestii importante. Azi vin cu primul update: am observat că Android Auto nu mai afișa în mașină câteva dintre aplicațiile instalate pe telefon, în speță Waze și Spotify. Încă nu știu dacă este o problemă ce afectează toate aparatele care trec la Android, e specifică Samsung cu Android 11 și OneUI 3.0 sau e doar o chestie ce a apărut pe telefonul meu. Oricum, ideea e că azi dimineață am avut nevoie de Waze pe Android Auto în mașină și nu am putut lansa aplicația.

Din fericire soluția pentru readucerea aplicațiilor în Android Auto e simplă: deconectați telefonul de la mașină și lansați Android Auto pe el. Apoi lăsați aplicația în fundal și lansați pe rând toate aplicațiile care nu mai apareau în Android Auto.

Jucați-vă puțin cu ele ca să vă asigurați că funcționează și apoi reveniți în Android Auto (pe telefon).

Intrați în Settings și din General alegeți Customize Launcher.

Aplicația Spotify e din nou disponibilă în Launcher.

Teoretic acum ar trebui să vedeți toate aplicațiile compatibile cu Android Auto. Deselectați-le pe rând și reselectațile, apoi ieșiți din Android Auto de pe telefon.

Conectați telefonul la mașină, reactivați Android Auto și în principiu ar trebui să revedeți aplicațiile așa cum erau înainte de actualizarea Android 11.

Sper să vă fie de folos!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

3 COMENTARII

  1. Eu nu pot lansa android auto de pe telefon :(. L-am schimbat recent si acum am un samsung a32 cu android 11 si cu toate ca in aplicatii apare ca e instalat android auto, nu apare sa-l pot lansa. Pana la urma pare ca s-a conectat doar sa dau telefon si atat dar pare ceva built-in si nu android auto pe care il cunoateam.

  2. Buna seara, Eu am o alta problema, legata cumva de versiunea Android 11. Pana sa actualizez sistemul telefonului OnePLus 7TPro la Android 11, am folosit o versiune de Android Auto, iar acum aceasta aplicatie Android Auto nu mai este recunoscuta de masina cand conectez telefonul. Am incercat sa ma intorc la Android 10.2 (parca) dar nu am reusit. Ma puteti ajuta sa instalez o noua versiune de Android Auto care sa fie compatibila cu Android 11 ?
    Multumesc !

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep