HomeFeaturedFocusFacebook se incordeaza: ori dati datele in WhatsApp ori nu mai folositi...

Facebook se incordeaza: ori dati datele in WhatsApp ori nu mai folositi serviciul

Facebook își încordează mușchii și impune tuturor utilizatorilor de WhatsApp să fie de acord cu partajarea datelor personale și agregarea lor în baza de date comună cu cea Facebook.

Facebook se încordează pentru că vrea ca toți utilizatorii WhatsApp să își dea acord pentru ca datele lor personale (poză, număr de telefon) să fie partajate cu Facebook și integrate oficial (pentru că neoficial probabil deja se întâmplă treaba asta) în baza lor de date. De asta unii dintre noi au primit de curând o notificare prin care ni se aduce la cunoștință că dacă până pe 8 februarie nu suntem de acord cu condițiile Facebook, nu o să mai avem acces la serviciul WhatsApp.

Și dacă încă mai credeți că serviciile gratuite de pe internet sunt … ”gratuite”, atunci e cazul să vă treziți la realitate. În 2014, când Facebook a achiziționat WhatsApp (18 miliarde a plătit!) ni s-a spus că datele personale nu vor fi agregate cu cele deținute de Facebook. O mare minciună, pentru că în 2016 datele au început să fie agregate la comun în mod implicit, doar cei ce s-au prins de treaba asta au avut posibilitatea să spună că nu sunt de acord – fiind vorba de americani, treaba asta a avut eficiență 0 în practică, dar măcar le-a dat unor utilizatori un sentiment de siguranță.

În 2021 lucrurile sunt clare: nimeni nu mai are voie să nu își dea datele către Facebook, dacă mai vrea să aibă acces la WhatsApp. Detalii găsiți aici.

O singură chestie: în ciuda mușchilor Facebook, e posibil ca în Europa să nu fie validă mizeria asta datorită GDPR. Încă nu îmi e foarte clar, mă mai documentez.

În orice caz, voi ce veți face? Vă dați datele sau renunțați la WhatsApp?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. ,,Niamh Sweeney, WhatsApp’s director of policy for Europe” a scris pe Twitter pe 7 ianuarie 2021 ca pentru Europa nu se schimba nimic in legatura cu partajarea datelor utilizatorilor WhatsApp catre Facebook si ca aceasta stire este falsa.
    Exista pe site-ul WhatsApp informatii aditionale pentru utilizatorii din Europa.

  2. Putem renunța și trecem pe alte aplicații, la început înainte de whats’app era Viber, putem reveni la acea aplicație, tik tok, și multe altele.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep