HomeMobileAndroidHarmonyOS 2.0 beta disponibil pentru Mate 30

HarmonyOS 2.0 beta disponibil pentru Mate 30

Așa cum a promis, Huawei continuă lucrul la sistemul său de operare HarmonyOS, o variantă beta ajungând pe aparatele Mate 30.
Așa cum a promis, Huawei continuă lucrul la sistemul său de operare HarmonyOS, o variantă beta ajungând pe aparatele Mate 30.

În toamna anului trecut Huawei a anunța la conferința sa pentru developeri că sistemul său de operare HarmonyOS prinde contur și că undeva prin martie 2021 am putea să îl vedem funcțional, instalat pe mai multe aparate. Treaba asta se întâmplă și acum putem vedea că a ajuns pe modelele Mate 30.

Nu sunt multe lucrui pe care le putem vedea în materialul de mai sus, doar interfața familiară, fiind vorba despre EMUI 11. Pe de altă parte, vedem că aplicațiile Android funcționează, așa că orice vine din AppGallery ar trebui să poată fi instalat fără probleme – logic dacă ne gândim la investițiile masive făcute de Huawei în magazinul său AppGallery.

Interesant mi se pare faptul că zvonurile spun că HarmonyOS nu este Android, dar are compatibilitate pentru aplicațiile Android, ceea ce îl face cam același lucru în final.

Dacă nu știți, OpenHarmony este versiunea open source a HarmonOS, găzduit pe Gitee, alternativa Chinei pentru GitHub. Încă de la lansare, HarmonyOS face parte din OpenAtom Foundation.

După cum am mai spus, faptul că Hauwei își face propriul sistem de operare Android, ca alternativă la cel Google, este un lucru foarte bun. Sunt curios dacă vor continua să lucreze la el (și nu văd de ce nu ar face asta, din moment ce s-au ars o dată) dacă politica SUA se va schimba odată cu venirea administrației Biden.

via gsma

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep