HomeMobileAndroidIntr-o piata moarta, Fossil mai aduce un ceas smart cu WearOS cu...

Intr-o piata moarta, Fossil mai aduce un ceas smart cu WearOS cu 4G LTE: Gen 5

La CES 2021 Fossil a prezentat generația 5 a ceasurilor sale smart cu WearOS cărora le-a adus suport LTE 4G.
La CES 2021 Fossil a prezentat generația 5 a ceasurilor sale smart cu WearOS cărora le-a adus suport LTE 4G.

Astăzi Fossil a prezentat în cadrul CES 2021 Gen 5 LTE pentru ceasurile sale smart cu sistemul de operare WearOS, lăsat până și de Google să moară. Nu înțeleg de ce Fossil continuă să folosească WearOS pentru ceasurile sale smart când e clar că nici măcar Google nu mai crede în sistemul acesta de operare – ar putea să urmeze exemplul Samsung și Hauwei si să încerce să își facă un sistem de operare propriu, care să funcționeze așa cum trebuie și să permită o autonomie mai bună.

În fine, probabil că parteneriatul cu Google trebuie încă onorat, că altfel nu îmi explic de ce ar mai ieși aceste noi aparate. Doar pentru că folosesc hardware de generație nouă nu este un motiv suficient pentru a lansa noi produse pe o piață moartă – cel puțin din punctul meu de vedere. Gen 5 LTE a Fossil este construită în jurul unei platforme Snapdragon Wear 3100, cu 1GB RAM și 8GB pentru stocare și un display de 1.28 inci AMOLED, cu densitate de 328 ppi.

Gen 5 LTE de la Fossil cu suport LTE. Din păcate doar pentru SUA în rețeaua Verizon.

Și mai e ceva: generația nouă de smartwatch-uri cu WearOS vine cu suport LTE (4G) dar numai pentru rețeaua Verizon și doar pentru împerecherea cu un smartphone Android. Teoretic nu va ajunge în Europa și chiar dacă veți lua unul din SUA, nu îl veți putea folosi cu LTE pe rețele din Europa.

Iar asta nu e tot: funcționalitatea LTE merge doar dacă legați ceasul smart de un smartphone Android, pe iOS funcția nu poate fi activată. Cel puțin pentru moment.

Fossil Gen 5 LTE vine în două culori, pe negru și auriu cu prețuri de la 349 USD și disponibilitate din primăvară.

Deși arată bine, nu îi văd utilitatea unui astfel de ceas. Cine vrea un smartwatch pentru folosirea cu un smartphone Android ar trebui să se uite la Huawei GT2 Pro sau Galaxy Watch, soluții mult mai solide și mai funcționale decât produsele cu WearOS.

via nw

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep