HomeMobileAndroidLG se gandeste serios sa iasa de pe piata smartphone-urilor

LG se gandeste serios sa iasa de pe piata smartphone-urilor

Conform unui document intern ajuns pe net, LG pare că ia în serios varianta ieșirii de pe piața smartphone-urilor.
Conform unui document intern ajuns pe net, LG pare că ia în serios varianta ieșirii de pe piața smartphone-urilor.

De ceva vreme avem tot mai multe informații conform cărora LG ar vrea să renunțe la smartphone-uri și caută un cumpărător pentru divizia sa, în special pentru zona low-end. Ieri, via TheElec, a apărut o informație care zice că nu doar zona low-end ar fi afectată, LG luând în calcul chiar vânzarea completă a tot ceea ce înseamnă afacere de smartphone. Oficial, Ken Hong a spus că zvonurile nu sunt adevărate.

Numai că nu iese fum fără foc, asta e clar. TheElec spune că LG ar fi transmis deja mesajul angajaților săi și că un anunț oficial ar trebui să vină până la finalul lunii și că angajații din zona de smartphone-uri ar trebui să oprească activitatea, mai puțin cei ce lucrează la conceptul de smartphone cu ecran pliabil, LG Rollable, prezentat la CES.

Între timp articolul din TheElec a fost șters, însă LG a confirmat pentru The Verge că mesajul intern, trimis angajaților de CEO Kwon Bong-seok, este real. Și că indiferent de rezultatul negocierilor (pentru vânzare), angajații își vor păstra locul de muncă.

Mie unul mi-ar părea rău să văd că după HTC, Nokia, dispare acum și LG de pe piața smartphone-urilor. Adică o să rămâna Apple și Samsung pe de o parte (bine, în realitate două părți: SUA și Coreea) și de cealaltă firmele chinezești – Huawei, Xiaomi, Pocco, Oppo etc.

În condițiile astea, pe cine mai copiază Apple și Samsung ca să le ofere un reper chinezilor?

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

  1. Eu încă sper să fie doar un zvon. Nu înțeleg logica de a lucra la un concept de rollable phone, doar ca să anunți că renunți la divizia de telefoane, la câteva luni înainte de a îl lansa.

      • Oppo și TCL au prezentat propriile prototipuri de telefoane rollable recent. Oppo a anunțat că al lor nu va fi lansat pe piață în curând. Despre TCL nu prea se știe dacă sunt serioși sau nu pentru că tot prezintă prototipuri de tip rollable de câțiva ani, dar nu scot pe piață decât telefoane ieftine și mediocre. În orice caz, nu doar LG știe să creeze astfel de display-uri.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep