HomeFeaturedFocusOnePlus 8T, autonomie si viteza de incarcare

OnePlus 8T, autonomie si viteza de incarcare

OnePlus 8T

Continuăm seria de materiale dedicate lui OnePlus 8T, un flagship care m-a cucerit de la prima întâlnire și nu încetează să surprindă plăcut. Un telefon care își respectă statutul și care pare să fie atent testat și construit încât să nu dezamăgească.

În primul material care îl are ca erou, am analizat performanțele lui OnePlus 8T în cele mai populare aplicații de benchmark, cu toate punctajele obținute. Am văzut că telefonul nu dezamăgește și că reușește să bată vârfurile de gamă similare ale unor producători mai mari. Bravo lui!

Urmează testul de autonomie. Cum se descurcă bateria Li-Po cu capacitate de 4500 mAh, care suportă viteze de încărcare rapidă de până la 65%? Și care, spun oficialii companiei chineze în materialele de promovare, încarcă acumulatorul complet în 39 de minute? Stau în realitate lucrurile așa cum sunt ele comunicate pe canalele de marketing oficiale?

Un prim răspuns îl oferă testul de bateriel din PCMark. Vedem mai jos capturile de ecran cu rezultatul.

Unul la nivelul altor flagship-uri testate. Un rezultat peste telefoanele ceva mai ieftine. Un rezultat chiar bun, prin comparația cu alte telefoane pe care am rulat același test. Asta chiar dacă nu se ridică la nivelul campionului Motorola Moto G 5G Plus, care a impresionat din punctul de vedere al autonomiei (și nu numai, aveți argumente în link-ul de mai sus).

Dincolo de autonomie, OnePlus 8T se bucură și de o viteză de încărcare ieșită din comun. Peste ceea ce oferă principalii săi competitori. Așa că am decis să verific cifrele înaintate de companiei, care spunea că o încărcare completă se realizează în 39 de minute.

Am lăsat telefonul fără baterie câteva zile bune, să fiu sigur că pornim cu acumulatorul complet descărcat. În momentul în care l-am pus la încărcat nici nu se deschidea, semn clar că nu mai avea curent. Telefonul de lângă l-am folosit pentru afișarea orei.

După două minute a dat semne că poate fi pornit.

Ceea ce s-a și întâmplat un minut mai târziu.

Aveți și timpul de încărcare pentru 50% din baterie.

Moment în care am decis să îi iau și temperatura, pentru a elimina teoriile conform cărora încărcarea ultra-rapidă încinge excesiv telefonul. Se poate vedea că nu este cazul.

Și momentul în care bateria a fost încărcată complet.

La 37 de minute distanță de momentul în care am conectat încărcătorul. Un timp chiar mai bun cu două minute decât cel comunicat oficial de companie.

Da, încărcătorul lui OnePlus 8T este mai mare decât cel cu care vine, de exemplu, Samsung Galaxy S20+. Și cablul USB Type-C este mai gros. Dar este un compromis mult prea mic pentru obținerea unei viteze de încărcare mult mai mari.

Eu zic că OnePlus 8T nu dezamăgește nici în ceea ce privește acumulatorul său și își respectă statutul de flagship. O mare bilă albă pentru el din acest punct de vedere. Revin cu un nou material despre el peste câteva zile.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep