HomeFeaturedFocusQualcomm a anuntat Snapdragon 870, cu cea mai ridicata frecventa CPU

Qualcomm a anuntat Snapdragon 870, cu cea mai ridicata frecventa CPU

Snapdragon 870

Producătorul american de chipset-uri a prezentat oficial modelul Snapdragon 870, care vine cu cea mai ridicată frecvență de tactare pentru un CPU dedicat dispozitivelor mobile. 3,2 GHz este această frecvență, atinsă de un nucleu Kryo 585, față de 3,1 GHz cât atingea Snapdragon 865+. Și aceasta pare singura diferență dintre cele două platforme. Motiv pentru care unii entuziaști preferă să numească noul chipset Snapdragon 865++.

Pentru a face lumină, chipset-ul de top al celor de la Qualcomm, modelul Snapdragon 888 folosește un nucleu Cortex-X1. Deși frecvența de tactare este mai mică, performanțele obținute sunt mai mari. Oricum, cred că cele mai bune răspunsuri la comparația 865+ versus 870 versus 888 vor veni din benchmark-uri, după ce pe piață vor fi suficiente unități comerciale care să fie echipate cu aceste chipset-uri. Până atunci însă, este bună și o comparație „pe hârtie”, realizată de către cei de la GSM Arena, în care au fost incluși și competitorii de la alți producători.  

Revenind la Snapdragon 870, doar primul nucleu atinge noul record de viteză de tactare. Restul configurației rămâne la fel ca la Snapdragon 865+. Chiar și GPU-ul este același, deși s-ar putea să aibă și el o viteză puțin mai mare.

Noul chipset poate suporta ecrane cu rezoluție 1440p și rată de refresh de 144 Hz, cu tot cu HDR10+. La fel, avem suport pentru un senzor foto de până la 200 megapixeli. Suportul pentru conectivitatea 5G este asigurat de un modem extern Qualcomm X55 (sub-6 și mmWave).

Mai mulți producători de smartphone și-au arătat deja entuziasmul și interesul pentru Snapdragon 870. Printre aceștia, cele mai sonore nume sunt Xiaomi, Motorola, OnePlus sau Oppo. Fără să existe o dată foarte clară, Motorola promite un astfel de telefon foarte curând. Așa că așteptăm cu maxim interes noile apariții.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep