HomeMobileAndroidSamsung Galaxy S21 si S21+: detalii oficiale, poze, preturi in Romania

Samsung Galaxy S21 si S21+: detalii oficiale, poze, preturi in Romania

galaxys21_lifestyle_gray

În cadrul evenimentului Unpacked desfășurat în seara asta Samsung a prezentat oficial noua serie flagship de smartphone-uri Galaxy S21 din care face parte modelul S21 Ultra (aici aveți detaliile) și mai modestele S21 și S21+. După cum se poate observa, Samsung introduce un nou design pentru Galaxy S cu focus pe zona foto, unde tehnologie pro-grade îi va ajuta atât pe cei începători, cât și pe profesioniștii în domeniul fotografiei și cel mai avansat procesor existent vreodată pe un dispozitiv Galaxy.

Galaxy S21_plus_violet_silver_black

„Trăim într-o lume mobilă în primul rând și, pentru că sunt atât de mulți utilizatori care lucrează de la distanță și petrec mai mult timp acasă, am vrut să oferim o experiență a smartphone-ului care să răspundă cerințelor riguroase din zona de multimedia ce satisfac rutinele zilnice, în continuă schimbare. De asemenea, recunoaștem importanța opțiunii de alegere, mai ales acum, de aceea seria Galaxy S21 oferă libertatea de a alege cel mai bun dispozitiv pentru stilul și nevoile fiecăruia”, a spus TM Roh, President and Head of Mobile Communications Business, Samsung Electronics.

Toate cele trei modele ale seriei S21 au un design similar, cel mai mic și mai ieftin dintre ele – S21, vine cu display de 6.2 inci în timp ce modelul S21+ (care cred eu că se va vinde cel mai bine) are un display de 6.7 inci.

Galaxy S21 vine cu un display AMOLED 2X Infinity-O dinamic inteligent (1080 x 2400 pixeli), de tipul edge-to-edge, cu o rată de reîmprospătare adaptabilă de 120Hz pentru o navigare și o vizualizare mult mai lină. Adică rata de refresh se reglează automat în funcție de conținutul urmărit, indiferent dacă este vorba de social media sau seriale, filme, ori emisiuni TV. Display-ul, de asemenea, protejează ochii. Pentru a ajuta la reducerea oboselii ochilor, noua funcție Eye Comfort Shield reglează automat lumina albastră în funcție de ora din zi, de conținutul vizionat și de ora de culcare.

Camera pro-grade cu lentilă triplă alimentată prin tehnologia AI, încorporată pe dispozitivele Galaxy S21 și Galaxy S21+, este concepută pentru momentele în care utilizatorii își doresc să fie mai îndrăzneți, având un control mult mai creativ. Sistemul camerei evaluează în mod intuitiv caracteristicile mediului și se ajustează în mod automat. În modul Portret, camera alimentată prin tehnologia AI utilizează o analiză 3D îmbunătățită, care separă într-un mod mult mai precis subiectul de fundal. De asemenea, aduce noi opțiuni pentru iluminarea studioului virtual și efecte de fundal generate prin AI pentru a se asigura evidențierea subiectului în cadru. Acest mod funcționează și pentru selfie-uri. Pentru fotografii evazive îndepărtate, indiferent dacă utilizatorul se afla în mișcare sau nu, funcția Space Zoom îmbunătățită ajută la obținerea unor fotografii clare și constante. Noul Zoom Lock minimizează efectul de tremur și surprinde imagini mai clare cu un zoom de 30x pentru Galaxy S21 și Galaxy S21+, prin utilizarea tehnologiei AI pentru menținerea punctului focal în centrul cadrului. În plus, puterea de procesare îmbunătățită oferă imagini luminoase, chiar și pe întuneric.

S21

Alte elemente importante: ambele modele vin cu suport 5G și din păcate un spate din plastic. Au certificare IP68 și 8GB RAM plus 128GB/256GB pentru stocare. Varianta pentru Europa este construită cu cipset-ul Exynos 2100 (5nm), proaspăt prezentat la CES 2021. Pe el avem un sistem CPU Octa-core (1×2.9 GHz Cortex-X1 & 3×2.80 GHz Cortex-A78 & 4×2.2 GHz Cortex-A55) și un GPU Mali-G78 MP14.

Pe lângă acestea e prezent senzorul de amprentă sub display, Bluetooth 5.0, integrare Samsun Dex și Samsung Wireless DeX. Iar o diferență importantă este că S21 are o baterie de doar 4000 mAh în timp ce S21+ vine cu una de 4800 mAh. Ambele au încărcare fast charge de 25W și fast wireless charging de 15W cu suport pentru reverse wireless charging.

Și cel mai important: Samsung a copiat inițiativa Apple de a a renunța la încărcător, motivând că asta au vrut utilizatorii, foarte interesați de bunăstarea planetei – vorbim de aceiași companie Samsung care la lansarea iPhone 12 a făcut mișto de Apple pe tema asta. Doar ca să știți!

Disponibilitatea în România

Noile modele vor fi disponibile în România începând cu 29 ianuarie 2021 prin intermediul operatorilor și partenerilor Samsung din România, dar și pe site-ul oficial. Ambele dispozitive vor fi disponibile în următoarele culori:

Galaxy S21: Phantom Violet, Phantom Gray, Phantom Pink și Phantom White, în versiuni de 128GB și 256GB, cu 8GB RAM

Galaxy S21+: Phantom Violet, Phantom Silver și Phantom Black, în versiuni de 128GB și 256GB, cu 8GB RAM

Precomenzile pentru Galaxy S21 și Galaxy S21 + au început de azi de la ora 18.20. Pe durata precomenzilor (între 14 și 28 ianuarie 2021), pentru fiecare precomandă de Galaxy S21 sau Galaxy S21+, clienții pot obține și caștile Galaxy Buds Live si Galaxy SmartTag cadou, în limita stocurilor disponibile.

Prețurile pornesc de la 849 euro pentru Galaxy S21, 1049 euro pentru Galaxy S21+ și 1249 euro pentru Galaxy S21 Ultra.

Aștept să vină sample-urile și o să vă spun mai multe.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep