HomeFeaturedFocusSamsung Galaxy S21 Ultra prezentat oficial

Samsung Galaxy S21 Ultra prezentat oficial

Samsung Galaxy S21 Ultra

Iată că a sosit și ziua marelui eveniment al companiei coreene și al anunțului mult așteptat de fanii acestui brand și ai Android-elor în general. Seria S21 își face debutul și, așa cum era de așteptat, confirmă câteva teorii. Cea mai importantă, faptul că modelul Samsung Galaxy S21 Ultra ia oareșce distanță față de frații săi și se apropie mai mult de familia Note a aceluiași producător.

Și asta se întâmplă nu doar datorită suportului pentru S Pen pe care îl oferă modelul Ultra. Care, dacă tot l-am pomenit, trebuie achiziționat separat, nefiind inclus în pachetul standard. Ci și datorită altor diferențe de ordin tehnic pe care o să încercăm să le trecem în cele ce urmează în revistă.

Spre exemplu, Samsung Galaxy S21 Ultra este singurul telefon din familie care păstrează marginile laterale ale ecranului curbate. S21+ și S21 au display-uri plate. De asemenea, modelul Ultra este singurul care păstrează rezoluția de 1440+ a ecranului. Frații săi au acum doar 1080+.

Diagonala ecranului (Dynamic AMOLED 2X) este de 6,8 inchi (rezoluție 3200 x 1440 pixeli, aspect 20:9), marginile laterale sunt curbate, iar protecția este asigurată de Gorilla Glass Victus. Sub display este cititorul de amprentă digitală, cu 70% mai mare decât la generația anterioară. Rata de refresh poate urca până la 120 Hz. Este prezent și suportul pentru HDR10+.

La interior avem fie Qualcomm Snapdragon 888, fie Exynos 2100 (varianta care ajunge și în România). Memoria RAM este de 12 GB, iar capacitatea internă de stocare poate fi de 128 GB sau de 256 GB. Există și o variantă de top, mai atractivă, cu 16 GB de memorie RAM și capacitate internă de stocare de 512 GB.

Sistemul de operare este, cum era de așteptat, Android 11 cu OneUI 3.0.

Samsung Galaxy S21 Ultra are un sistem de patru camere foto pe spate. O a doua generație a senzorului de 108 megapixeli, care realizează poze de 12 megapixeli prin9-to-1 pixeli binning. Acest senzor este ajutat de un telephoto de 10 megapixeli și de un al doilea senzor telephoto, de această dată de tip periscop, tot de 10 megapixeli. Cel de-al patrulea senzor este un ultrawide de 12 megapixeli. Camera foto frontală este de 40 de megapixeli.

Un acumulator cu capacitatea de 5000 mAh care se poate încărca cu până la 25W completează lista cu detalii tehnice.

Evident, este important suportul pentru stylus. Un S Pen mic sau un stylus Wacom mai voluminos. Cu toate aplicațiile compatibile după. Nu există slot pentru stylus, acesta va avea loc în husele de protecție dedicate.

Samsung Galaxy S21 Ultra are prețuri de vânzare care încep 1250 euro.

Am ales sa îl prezint separat, pentru că pare singurul din seria nou lansată de coreeni care reprezintă cu adevărat un salt față de generația anterioară. Va putea fi găsit în magazine de pe 29 ianuarie.

via Samsung

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep