HomeFeaturedFocusHuawei Mate X2 a fost prezentat oficial

Huawei Mate X2 a fost prezentat oficial

Huawei Mate X2

Așa cum era de așteptat după pleiada de zvonuri legate de acest terminal, Huawei Mate X2 trece la designul cu împăturirea înspre interior a ecranului mare. Exact pe dos față de prima generație. Semn că producătorul chinez a ajuns la concluzia că această abordare este mai sănătoasă pentru display-ul flexibil. Și, probabil, mai convenabilă pentru utilizator.

Ecran(e) si camere foto Huawei Mate X2

Dispozitivul se bucură de două ecrane OLED destul de avansate ca tehnologie. Cel interior, care se și împăturește, are o diagonală de 8 inchi și un aspect 8:7,1. Rezoluția sa este de 2480 x 2200 pixeli. Cel exterior are o diagonală de 6,45 inchi și o rezoluție fullHD+ ușor atipică (2700 x 1160 pixeli, aspect 21:9). Ambele ecrane suportă o rată de refresh de 90 Hz, dar doar cel mare, să-i spunem principal, suportă DCI-P3.

Dincolo de forma inedită și încă revoluționară pe piața de smartphone, Huawei Mate X2 se mai distinge prin sistemul principal de camere foto. Este primul telefon cu ecran pliabil care vine și cu un senzor telephoto de tip periscop. Este unul dintre motivele pentru care terminalul este mai gros în zona camerelor foto. Grosimea sa descrește treptat înspre marginea opusă, pentru o formă nouă în zona de smartphone.

Senzorul principal are o rezoluție de 50 megapixeli. Al doilea senzor este un telephoto de 12 megapixeli, cu zoom optic 3x. Este urmat de al doilea telephoto, de 8 megapixel, de această dată unul de tip periscop. Capabil de un zoom optic 10x. Zoom-ul digital merge până la 100x. Ultima cameră este una ultrawide de 16 megapixeli. Poate îndeplini și rolul de cameră macro la nevoie.

Avem și o cameră foto frontală, de 16 megapixeli. Nu este necesară pentru selfie-uri, pentru că acolo poate fi folosit sistemul de patru camere foto, cu ecranul secundar pentru încadrare. Probabil că rezultatele sunt mult mai reușite. Însă pentru apeluri video/conferințe/întâlniri online, avem și această opțiune frontală.

Procesor, memorii si baterie

La interior, Huawei Mate X2 se bazează pe un chipset proprietar Kirin 9000 cu procesor octa-core până la 3,13 GHz (Cortex-A77). Acesta vine la pachet cu suportul pentru rețelele 5G. Memoria RAM este de 8GB. În ceea ce privește capacitatea internă de stocare, aceasta poate fi de 128 GB sau de 256 GB. Poate fi extinsă la nevoie, însă prin formatul proprietar pe care îl folosește compania chineză, NanoMemory.

Un acumulator cu capacitatea de 4500 mAh este responsabil cu autonomia. Poate fi încărcat ultra-rapid cu până la 55W. Cititorul de amprentă digitală este plasat lateral. Sistemul de operare este un Android 10 cu EMUI 11 peste el. Nu există serviciile Google, cum era de așteptat.

Vor exista și câteva accesorii dedicate. Un suport auto, care poate ține telefonul atât în formă deschisă, cât și atunci când este închis. Și o husă de protecție cu funcție de stand. Nu se cunosc prețurile acestor accesorii, care vor trebui achiziționate separat.

În ceea ce privește prețul de vânzare pentru Huawei Mate X2, acesta va fi disponibil în China de pe 25 februarie. Nu se știe când va ajunge și în Europa. Oricum, prețurile valabile pentru china sunt de aproximativ 2300 euro, respectiv 2420 euro, în funcție de capacitatea internă de stocare. Un preț destul de mare.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep