HomeFeaturedFocusNothing, compania lui Carl Pei, a achizitionat brandul Essential

Nothing, compania lui Carl Pei, a achizitionat brandul Essential

Nothing

Se pare că, deși am râs de Nothing și de proiectele sale relativ mărunte, compania fondată de Carl Pei, unul dintre co-fondatorii OnePlus, există totuși planuri mai serioase (mea culpa!). Brandul Essential a fost transferat (cu toate drepturile de utilizare) către noul start-up.

S-ar putea să nu vă mai amintiți de Essential Phone, produsul lansat de Andy Rubin. Omul sub bagheta căruia a fost creat Android-ul. Deși la momentul anunțului făcut de fostul angajat Google, entuziasmul a fost foarte mare, Essential a dispărut la fel de brusc din peisaj. Asta deși, înainte să scoată pe piață orice produs, compania devenise deja un unicorn. Adică avea o valoare de piață de peste un miliard de dolari.

Până la urmă, au rămas în urma acestei scurte prezențe un smartphone și câteva idei/concepte destul de inedite.

Ar fi interesant de văzut dacă și acestea au fost preluate odată cu dreptul de folosință al acestui brand. Pentru că interesul Nothing în această ecuație pare să fie intenția de a duce mai departe linia de produse. Altă explicație nu prea văd.

Ar mai fi varianta unor patente înregistrate de Essential, care să-i fi fost pe plac lui Carl Pei. Va fi intersant de văzut în ce direcție vor evolua lucrurile. La fel de interesant pare și faptul că cererea de transfer a drepturilor de folosință ale acestui brand către Nothing Technologies Limited a fost înregistrată încă de anul trecut din noiembrie. Chiar de către Andy Rubin.

Ar fi interesantă o colaborare între cei doi. Unul și-a demonstrat geniul în zona de software, de sisteme de operare pentru dispozitive mobile, altul a pus umărul la apariția OnePlus, unul dintre brandurile care câștigă tracțiune pe piața de smartphone. În plus, în ecuație sunt și sumele destul de mari pe care a reușit să le strângă de la investitori Carl Pei și al său proiect Nothing. Așa că există toate premisele unei surprize interesante.

via 9to5google

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep