HomeFeaturedFocusSilver Sparrow: malware macOS ce vizeaza si sistemele M1, cu impact necunoscut

Silver Sparrow: malware macOS ce vizeaza si sistemele M1, cu impact necunoscut

A fost descoperit un malware (Silver Sparrow) ce infectează și sistemele macOS M1, dar care în momentul de față nu are payload!
A fost descoperit un malware (Silver Sparrow) ce infectează și sistemele macOS M1, dar care în momentul de față nu are payload!

O chestie de reținut: a fost detectat al doilea malware de macOS care poate rula fără probleme și pe platforma M1. Se numește Silver Sparrow și pentru moment nu face altceva decât să se conecteze la centrul de comandă la fiecare oră. Lipsa unei acțiuni pe sistemele infectate poate să însemne fie că acest malware a fost creat să se declanșeze doar în anumite condiții – ce acum nu sunt îndeplinite, fie că este un experiment care pentru moment nu are finalitate.

Până acum malware-ul a infectat un număr relativ mic de sisteme – 29139 de utilizatori din 153 de țări de peste tot, inclusiv SUA, Germania, Franța. Asta nu înseamnă că nu are potențial pentru a face rău.

Ideea este că deja există malware ce merge fără probleme și pe M1 Apple Silicon și ar fi bine să fiți atenți pe unde vă dați cu macOS.

Iar dacă vreți detalii tehnice despre Silver Sparrow le puteți citi pe blog-ul Red Canary.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep