HomeMobileAndroidTutorial: cum setezi Google pentru serviciul de completare automata pe Samsung Galaxy...

Tutorial: cum setezi Google pentru serviciul de completare automata pe Samsung Galaxy S21

În mod implicit completarea automată a conturilor și parolelor pe Samsung Galaxy S21 cu Android este asociată cu Samsung Pass,dar ea poate fi schimbată cu Google și mai jos vedeți cum.
În mod implicit completarea automată a conturilor și parolelor pe Samsung Galaxy S21 cu Android este asociată cu Samsung Pass,dar ea poate fi schimbată cu Google și mai jos vedeți cum.

O problemă pe care o am de fiecare dată când folosesc un smartphone Samsung (Galaxy S21 de această dată) este că imediat după instalare/configurare, serviciul de completare automată ca conturilor/parolelor nu funcționează cum îmi doresc pentru că este setată implicit pe Autofill with Samsung Pass. Din 2009 de când m-am numărat printre primii utilizatori de Android din România mi-au trecut prin mână câteva sute de smartphone-uri și a trebuit să găsesc o modalitate simplă de a migra datele și serviciile de pe unul pe celălalt, așa că în timp am ajuns să mă bazez mult pe Google Autofill.

Ei bine, pe noile modele de smartphone-uri Samsung (nu doar pe Galaxy S21), setarea implicită pentru completarea automată nu mai este Google ci Autofill with Samsung Pass. Nu ar trebui să fie o problemă dacă înainte foloseați tot un smartphone Samsung și acolo Pass era serviciul de sincronizare.

Însă dacă veniți de la un alt smartphone Android asta s-ar putea să fie o problemă, mai ales dacă nu vă mai puteți aminti toate conturile și parolele. În ideea că vă bazați pe Google Autofill, atunci soluția e simplă:

Mergeți în Settings, alegeți General Management și apoi clic pe Autofill service.

Și în loc de Autofill with Samsung Pass alegeți Google.

Sau Microsoft Authenticator dacă folosiți acest serviciu.

După asta o să fie nevoie să introduceți parola pentru accesul la serviciile Google și gata: în orice site, aplicație o să vă fie prezentată opțiunea de completare automată a câmpurilor cu numele contului și a parolei. Asta o să vă ușereze mult munca de reconfigurare.

Baftă!

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep