HomeCloud & MobilityAI Heritage: sau cum folosesti AI-ul sa creezi scurte materiale video in...

AI Heritage: sau cum folosesti AI-ul sa creezi scurte materiale video in care chipurile prind viata

AI Heritage este un proiect care folosește AI-ul pentru a genera scurte clipuri în care chipurile din poze sunt animate.
AI Heritage este un proiect care folosește AI-ul pentru a genera scurte clipuri în care chipurile din poze sunt animate.

Încă nu îmi dau seama dacă să mă sperie sau nu proiectul ăsta: inițial a fost gândit drept un instrument prin care cei interesați puteau să obțină mici materiale video, expresive, pornind de la niște poze ale celor dragi. Încărcând o poză pe site-ul MyHeritage oferiți algoritmului din spate o sursă de la care poate pleca în generarea unui scurt clip, animând chipul detectat în poză. Rezultatul este impresionant, animația fiind destul de aproape de realitate. Oarecum similar cu proiectul de animație de care am vorbit aici.

Evident că după ce multă lume a dat (gratis) surse pentru antrenamentul AI-ului MyHeritage, au apărut și proiectele interesante: figuri istorice prind viață, chiar dacă vorbim despre reproduceri digitale ale unor statui antice.

Un prim exemplu ar fi Picasso:

Sau o reproducere a unui chip de neandertalian sau chiar a lui Napoleon:

Ce părere aveți? Fain, nu?

MyHeritage folosește tehnologia de animație licențiată de la D-ID. După cum vedeți toate pozele păstrează aceleași carcateristici de animație, făcute special pentry MyHeritage. Deep Nostalgia (că așa se numește tehnologia de animație) extrage imaginea din pozele încărcate de utilizatori și apoi aplică șablonul peste un model digital, ale cărui mișcări sunt deja înregistrate, după cum ni se spune în FAQ.

Așa că dacă aveți chef să faceți niște experimente (cu poze mai mult sau mai puțin reale), puteți accesa site-ul MyHeritage și să vă jucați cu algoritmul. S-ar putea să vă placă.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

2 COMENTARII

  1. softuletul asta ne arata o chestie super tare, care probabil a o sa se intample in 5-10 ani. am avut o senzatie de deja vu cand am vazut articolul asta si am vazut Meet Joe Black, la modul in care o sa putem alege la inceputul filmului cine joaca un anumit rol, ma gandeam cum ar fi in locul Claire Forlani (susan din film) sa putem alege sa o adaugam pe Angelina Jolie (oarecum seamana) , dar cum ar fi sa adaugi un anumit actor la o anumita varsta, cum ar fi un Startrek Discovery si schimbat echipajul cu cel din The Next Generation. senzatia mea este ca asta o sa se intample si poate chiar o sa putem adauga cunoscuti

    ne asteptam o perioada cel putin interesanta

    • Mai mult ca sigur că vor începe să experimenteze cu idei de genul ăsta – mă aștept să văd prima dată așa ceva într-un Black Mirror. Din motive de drepturi de imagine/licențe nu o să fie chiar atât de ușor prima dată.
      Viitorul este interesant și în același timp extrem de complicat și îngrijorător.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep