HomeFeaturedFocusCel mai nou build pentru unc0ver ofera jailbreak pentru iPhone 12 si...

Cel mai nou build pentru unc0ver ofera jailbreak pentru iPhone 12 si iOS 14.3

Pentru cine mai e pasionat de jailbreak: versiunea 6.0.0 a unc0ver poate debloca iPhone 12 cu iOS 13.5.
Pentru cine mai e pasionat de jailbreak: versiunea 6.0.0 a unc0ver poate debloca iPhone 12 cu iOS 13.5.

De foarte multă vreme nu am mai scris nimic despre proiectele de jailbreak pentru iOS din simplul motiv că în momentul de față nu cred că mai interesează pe nimeni, dincolo de informația că încă e posibil. Și am văzut că o chestie similară se întâmplă și pe Android, loc unde am fost unul dintre avocații cei mai vocali pentru procesul de personalizare a ROM-urilor. Ce s-a schimbat între timp?

Faptul că odată deblocat un smartphone, ai șanse să îi pierzi garanția și viitoarele update-uri. Au fost moment în care am folosit ROM-uri personalizate pentru Samsung Galaxy si HTC, doar că am renunțat când am văzut că aceste ROM-uri terțe nu sunt actualizate mereu către cele mai noi versiuni și că am pierdut elemente de securitate (KNOX de exemplu).

În cazul Apple, povestea jailbreak a apărut și a prosperat cât timp s-au putut instala aplicații fără să fie nevoie de a fi plătite, sub motivul de … personalizare a interfeței. De îndată ce Apple a impus măsuri stricte pentru a bloca operațiile de jailbreak care erau și atentat la securitate, iar AppStore a progresat și a oferit aplicații la prețuri corecte, fenomenul jailbreak aproape a dispărut, fiind mai rentabil pentru cei ce descoperă probleme majore în iOS să le vândă guvernelor interesate de spionaj decât să le ofere gratis, publicului.

Cu toate astea, există încă entuziaști – unc0ver e un exemplu – care își dedică încă timpul creării unor instrumente de jailbreak ce exploatează bug-uri temporare din iOS. Așa că dacă vreți să vă mai jucați cu ideea, unc0ver permite jailbreak de iOS de la 11 la 14.3, inclusiv pentru toată seria iPhone 12.

Ce veți câștiga? Opțiunea de moment pentru personalizarea interfeței iOS și ceva mai mult control. În același timp deschideți poarta pentru atacuri remote ce ar putea folosi fix aceiași vulnerabilitate.

Iar dacă vă interesează securitatea, veți aplica rapid următorul update de iOS care evident va dezactiva personalizarea.

Voi decideți dacă merită să instalați și să folosiți unc0ver.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep