HomeFeaturedFocusGoogle anunta schimbari importante pentru Maps

Google anunta schimbari importante pentru Maps

Google Maps va primi în curând o grămadă de schimbări, printre care o mai puternică integrare AI.
Google Maps va primi în curând o grămadă de schimbări, printre care o mai puternică integrare AI.

În seara asta Google a anunțat că în curând aplicația Google Maps va primi multe schimbări de funcționalitate și la nivel de interfață. De exemplu va fi integrat mai puternic conceptul AR, permițând folosirea funcției Live View în interior – mall-uri, aeroporturi, gări – nu numai în exterior.

Ideea e bună: dacă ajungi printr-un aerport o să te bucuri dacă Google Maps îți arată pe unde sunt lifturile sau cum să ajungi mai repede la poarta de îmbarcare ce te interesează. Pentru moment există funcția aceasta pentru navigare în interior, dar numai pentru câteva mall-uri din Chicago, Long Island, Los Angeles, Newark, San Francisco, San Jose și Seattle. Va veni și pentru ceva aeroporturi și mall-uri din alte orașe.

O altă chestie nouă o să fie un layer suplimentar pentru vreme și calitatea aerului. Unii dintre noi s-ar putea să le aprecieze.

Va fi interesant să vedem cum o să arate noiul algoritm de selectare a rutei optime având drept criteriu drumul pe care o să poluăm cel mai puțin – nu va fi opțiunea implicită, aceasta fiind încă ”cea mai rapidă rută”. Pentru țările unde există deja zone speciale, cu reguli stricte legate de emisiile de CO2, Google Maps va oferi aceste detalii asociate rutei. Începând cu luna iunie opțiunea va fi disponibilă în Germania, Olanda, Franța, Spania și Marea Britanie.

Și ar mai fi ceva interesant: opțiuni de shopping asociate căutărilor, incluzând detalii pentru livrări, cost asociate, taxe și volumul minim. Pentru început ideea asta o să funcționeze în SUA cu Instacart pentru magazinele Alberstons.

Nu e rău, așa că stați cu ochii pe update-urile de Google Maps de pe Android și iOS.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep