HomeMobileAndroidMagazinul AppGallery si-a dublat numarul de aplicatii

Magazinul AppGallery si-a dublat numarul de aplicatii

HUAWEI AppGallery (1)

În ultimul an numărul aplicațiilor disponibile în magazinul AppGallery al HUAWEI a crescut cu 83% în timp ce numărul utilizatorilor activi lunar a avut o creștere de 33%!

La un an de când Huawei a anunțat extinderea ecosistemului HMS observăm un progres extraordinar vizavi de numărul de aplicații prezente în magazinul de aplicații AppGallery și cel al utilizatorilor. A fost atins pragul de 2.3 milioane de utilizatori înregistrați în plaftormă (cu o creștere de 77% față de anul trecut), încă 300.000 de dezvoltatori din afara Chinei s-au înregistrat în platformă, iar audiența globală a AppGallery a ajuns la 530 de milioane de utilizatori activi lunar. În Europa au fost înregistrate creșteri de 61,5% față de anul precedent, HUAWEI AppGallery deținând în prezent peste 42 de milioane de utilizatori.

Pentru că serviciile Google Mobile Services nu pot fi folosite pe aparatele Huawei (din cauza blocadei instituite de guvernul SUA), eforturile companiei chineze de a integra propriul sistem HMS (Huawei Mobile Services), ca alternativă pentru dezvoltatorii de aplicații, au dat roade, cu o creștere de 118% față de anul precedent (au ajuns la aproape 120000). De asemenea, platforma a înregistrat și o distribuție de 384,4 miliarde de aplicații în 2020, cu 174 miliarde mai mult decât în anul precedent.

Strategia noastră în ceea ce privește AppGallery a inclus extinderea bazei de utilizatori pentru a avea un fundament solid care să ducă la dezvoltarea ecosistemului nostru, iar cifrele în creștere ne arată că această abordare funcționează. Nu numai că oferim în permanență noi aplicații relevante la nivel local, ci le oferim și partenerilor noștri dezvoltatori expunerea la un public în continuă creștere, creând o oportunitate imbatabilă pe piața aplicațiilor mobile.”, este de părere Derek Yu, Vicepreședinte Huawei Consumer BG CEE și Țările Nordice.

Altă informație interesantă: HMS are acum peste 8.000 de ingineri angrenați în cercetare și dezvoltare și peste 600 în echipa de asistență tehnică globală.

La sfârșitul anului 2019, 25 de țări din întreaga lume înregistrau peste un milion de utilizatori AppGallery. Numărul țărilor a crescut acum la 42 și continuăm să vedem o creștere puternică pe piețele din Europa, America Latină, Asia Pacific, Orientul Mijlociu și Africa. Nu este vorba doar despre cantitate, ci mai ales despre faptul că numărul de aplicații integrate cu HMS Core, de peste două ori mai mare într-un an, arată că mai mulți dezvoltatori caută capabilitățile on-device ale Huawei pentru a stimula inovația și a oferi experiențe de utilizare unice.”, completează Zhang Zhe, Director of Global Partnerships & Eco-Development Business Development, Huawei Consumer BG.

Și nu uitați: folosiți Petal Search, instrumentul de căutare disponibil în HUAWEI AppGallery, ce le oferă utilizatorilor o poartă deschisă către un milion de aplicații și o modalitate de a căuta cu ușurință prin categorii diverse, direct de pe ecranul de start al dispozitivului. Dezvoltată de motorul de căutare Petal Search, aplicația Petal Search aduce o experiență de căutare alternativă care localizează și agregă informații, oferind cele mai precise și relevante rezultate, pentru a le permite utilizatorilor să personalizeze și să gestioneze experiența cu smartphone-urile lor așa cum își doresc. HUAWEI AppGallery este complet integrat în noul motor de căutare și orice aplicație disponibilă deja în magazinul virtual va apărea în partea de sus a oricărei căutări din noul instrument.

Deși în AppGallery sunt deja prezente alternative ale Google Maps, precum TomTom Go sau MAPS.ME, Huawei propune și o soluție proprie – Petal Maps – care oferă și posibilitatea de a stabili navigarea cu vizualizări 2D și 3D. De asemenea, instrumentul oferă funcțiile clasice ale acestui tip de aplicații, precum căutarea celei mai rapide rute sau starea traficului în timp real. Pentru a îmbunătăți performanța, Petal Maps folosește tehnologii precum Super GNSS și algoritmi de recunoaștere a imaginilor pentru a îmbunătăți precizia și pentru a le prezenta utilizatorilor cele mai eficiente și mai puțin aglomerate rute. De asemenea, integrează controlul prin gesturi pentru ca utilizatorii să nu fie nevoiți să atingă ecranul atunci când gestionează navigarea și să se bucure, în același timp, de una dintre caracteristicile de ultimă oră ale celor mai noi dispozitive din portofoliu.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep