HomeFeaturedFocusTEST: Samsung Galaxy S21+ vs Galaxy S20+ vs Galaxy S10+ vs Galaxy...

TEST: Samsung Galaxy S21+ vs Galaxy S20+ vs Galaxy S10+ vs Galaxy S9+

Galaxy S21+

În timp ce-l butonam pe Samsung Galaxy S21+ pentru review (stați pe aproape, vine cât de curând!), inevitabil l-am pus lângă S20+-ul meu, pe care îl folosesc în fiecare zi. Este o comparație pe care nu ai cum să o ocolești atunci când ai ambele telefoane în mână. Una pe care, ca utilizator de câțiva ani al seriei Galaxy S de la Samsung așteptam să o fac.

Tocmai datorită acestei fidelități involuntare față de această familie de smartphone, am avut la îndemână și alte generații. Ideea comparației i-a aparținut nepotului meu (multumesc, Darius, dau un McDonalds!). Și de la idee la practică nu a mai fost decât un pas.

Așadar iată-le umăr la umăr pe Samsung Galaxy S21+, Galaxy S20+, Galaxy S10+ și Galaxy S9+ (în această ordine descrescătoare) într-un test ad-hoc de performanță. Toate cele patru generații (sunt trei ani distanță între ele) cu varianta de chipset proprietar al coreenilor. Adică Exynos 2100 (5nm), Exynos 990 (7nm), Exynos 9820 (8nm), respectiv Exynos 9810 (10nm).

Normal că întrebarea care stă pe buzele tuturor este legată de diferențele de performanțe între cele patru generații. Sunt salturi importante? Cam cum arată procentual aceste diferențe? Cu cât crește performanța de la o generație la alta?

Un prim răspuns îl găsim în clipul video de mai jos, în care toate cele patru telefoane rulează umăr la umăr AnTuTu Benchmark.

Ordinea lor, de la stânga la dreapta este descrescătoare (de la Galaxy S21+ până la Galaxy S9+).

Am decis mai apoi să nu rămânem la o singură aplicație de benchmark. Așa că mai jos aveți și capturile de ecran din Geekbench 5. Se păstrează aceeași ordine.

În cele din urmă am rulat și testul de performanță din PCMark. Aveți mai jos capturile de ecran cu scorurile obținute.

Sper că aceste rezultate vă ajută să înțelegeți cam care este saltul de la o generație la alta, cel puțin la nivel de performanțe.

Desigur, contează poate chiar mai mult abilitățile foto ale acestor telefoane, dar sunt ceva mai greu de pus în paralel. Sau partea de autonomie (aici mă bate o idee, dacă tot le avem pe toate în familie). Însă până una alta mi s-a părut destul de interesantă și această comparație ad-hoc a performanțelor în aplicațiile de benchmark cele mai populare. A fost în primul rând o curiozitate personală, dar sper că găsiți aceste informații suficient de interesante.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep