HomeMobileAndroidXiaomi castiga in instanta SUA si deblocheaza restrictiile

Xiaomi castiga in instanta SUA si deblocheaza restrictiile

La finalul săptămânii trecute Xiaomi a reușit să blocheze în instanță decizia U.S. de a bloca accesul companiei la diverse tehnologii și accesul pe piața SUA.
La finalul săptămânii trecute Xiaomi a reușit să blocheze în instanță decizia U.S. de a bloca accesul companiei la diverse tehnologii și accesul pe piața SUA.

Judecătorul Rudolph Contreras (Washington, DC) a decis la finalul săptămânii trecute că decizia Pentagonului de a pune Xiaomi pe lista companiilor dubioase care au legături cu armata Chinei nu are temei și prin urmare blocajul ar trebui ridicat. Asta înseamnă că cei interesați pot să investească în Xiaomi, aceasta fiind considerată o companie cu acționariat privat, care nu are legături cu armata Chinei.

Este o victorie mare din partea Xiaomi, în felul acesta fiind posibil să scape de o soartă similară cu a Huawei, oferind celui de-al treilea producător mondial de smartphone-uri posibilitatea de a se extinde. Suspiciunile legate de legături cu armata Chinei vin de pe urma faptului că Lei Jun, fondatorul Xiaomi a lucrat pentru guvernul Chinei, primind în 2019 o diplomă de merit.

Pe de altă parte, din luna ianuarie când Defense Department din SUA a pus Xiaomi pe lista suspectă, acțiunile chinezilor au scăzut semnificativ, adăugând niște pierderi nejustificate.

După ce și TikTok a putut să câștige în instanță o decizie similară, prin care își poate continua activitatea, se pare că acțiunile anti-China ale guvernului Trump încep să se stingă – din păcate, cea mai importantă dintre ele, adică blocarea accesului Huawei la diverse tehnologii, incluzând aici serviciile Google Play, este încă în picioare, fiind un blocaj major vizavi de planurile de dezvoltare ale Huawei.

Rămâne să vedem dacă și aceștia vor putea să miște cumva lucrurile – din câte am înțeles nou președinte Joe Biden nu este foarte deschis să schimbe optica. Rămâne să vedem ce se va întâmpla.

via WSJ

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep