HomeFeaturedFocusCum mai arata piata browser-elor: MS Edge, de la 0.57% la 8%...

Cum mai arata piata browser-elor: MS Edge, de la 0.57% la 8% intr-un singur an

Noul browser Microsoft Edge Chromium a ajuns la aproape 8% din cota de piață în condițiile în care acum un an avea doar 0.57%!
Noul browser Microsoft Edge Chromium a ajuns la aproape 8% din cota de piață în condițiile în care acum un an avea doar 0.57%!

Din când în când este indicat să ne mai uităm la cum arată piața browser-elor și să încercăm să folosim acele produse care sunt sigure, oferă funcționalități extinse și nu ocupă resurse aiurea. De mai bine de un an și jumătate eu am renunțat la Chrome atât pe macOS cât și pe Windows 10 și Android pentru că ocupa aiurea resurse și sifona către Google mult prea multe informații. Am ales noul Microsoft Edge pentru că mi s-a părut mai rapid și îmi oferea o autonomie mai bună pe macOS și Windows 10.

Se pare că nu sunt singurul care a ajuns la această concluzie, noile date oferite de Statcounter arată că într-un an Microsoft Edge a reușit să crească de la 0.57% la 8%, fiind foarte aproape să treacă de Safari.

Cum arată piața browser-elor, via Statcounter.

În analiza aceasta Statcounter include și laptop-urile, nu doar sistemele desktop. În acest ritm de creștere s-ar putea ca în următoarele luni să vedem că Microsoft Edge (bazat pe Chromium) o să treacă de Safari. Va fi interesant de văzut și dacă creșterea va fi susținută și după ce trece perioada de upgrade-uri de Windows 10, care face schimbarea de la vechiul Edge la noul Microsoft Edge Chromium.

Și va fi și mai interesant să vedem ce va schimba Google la Chrome (67.14%, în creștere), pentru că în momentul de față pare că asistăm la un film pe care l-am mai văzut: de când nu mai are niciun fel de competiție pe zona de browser-e, Google pare că nu mai investește în Chrome, fix la fel cum a făcut Microsoft după ce a scăpat de Netscape Navigator.

Apropo de treaba asta, voi ce browser (sau browser-e) folosiți?

După cum am spus, pe Windows 10 eu am Microsoft Edge din canalul Dev și Brave, pe Android am tot Edge și Brave, pe macOS merg exclusiv cu Microsoft Edge, iar pe iOS folosesc încă Chrome.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

4 COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep