HomeFeaturedFocusMicrosoft aduce Edge Kids Mode pentru a proteja copiii pe internet

Microsoft aduce Edge Kids Mode pentru a proteja copiii pe internet

Odată cu împlinirea unui an de la lansarea oficială a noului browser Edge Chromium, Microsoft introduce funcția Edge Kids Mode pentru a oferi un mediu mai sigur de browsing pentru copii.
Odată cu împlinirea unui an de la lansarea oficială a noului browser Edge Chromium, Microsoft introduce funcția Edge Kids Mode pentru a oferi un mediu mai sigur de browsing pentru copii.

Edge Kids Mode este o nouă funcționalitate inclusă în browser-ul Edge Chromium și care oferă un mediu mai protejat pentru browsing, folosind tehnologia Bing Safe Search.

Dacă nu ați activat încă funcțiile de Control Parental din Windows 10, acum e momentul oportun să faceți asta mai ales că este adus suportul și în browser. Cu Edge Kids Mode e posibil să fie folosită partea de filtrare a conținutului din Bing Safe Search (da, dacă folosiți motorul Bing.com) pentru a vă asigura că copiii dumneavoastră nu ajung întâmplător la site-uri pe care nu ați vrea să le vadă – includ aici tot ce înseamnă materiale pornografice, violență, pe scurt conținut nerecomandat minorilor.

Din punctul meu de vedere mișcarea Microsoft e puțin cam întârziată, acest lucru ar fi trebuit să se întâmple deja de anul trecut, de când foarte mulți minori au început să stea tot mai mult pe internet din cauza pandemiei și a mutării cursurilor online. Kids Edge mode funcționează pe un browser Edge pe care este conectat un cont de adult, altfel opțiunea e activă implicit la conectarea cu un cont de copil, legat de funcția de Contro Parental din Windows 10.

Așa se activează:

Adică apăsați pe icon-ul de profil din colțul din dreapta sus și activați ”Browse in Kids Mode” și selectați tipul de restricții dorite 5-8 ani sau 9-12 ani. Revenirea la funcționalitatea normală presupune reintroducerea parolei de administrator.

E o chestie simplă și extrem de utilă. Dacă nu aveți Bing.com setat drept motor principal de căutare și folosiți Google, atunci e nevoie să faceți un cont de copil în Google Family și de acolo să activați protecția pentru browsing. O să revin cu un tutorial mai amplu pe tema asta.

Până atunci vă recomand să activați Edge Kids Mode dacă folosiți Edge Chromium.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep