HomeFeaturedFocusNokia X10 si Nokia X20 anuntate oficial

Nokia X10 si Nokia X20 anuntate oficial

Nokia X20
Nokia X20

HMD Global a organizat ieri un eveniment virtual în cadrul căruia au anunțat noul sistem de denumiri și mai multe dispozitive. Au fost prezentate familiile X, G și C. Vedetele acestui eveniment au fost Nokia X20 și Nokia X10, cele mai ofertante terminale din punct de vedere tehnic. Asupra lor ne vom concentra atenția în cele ce urmează.

Pentru aceste două terminale compania a promis suport complet pentru trei ani de zile. Inclusiv la nivel de upgrade de sistem de operare, nu doar de update de securitate și bug-uri. În pachetul standard se va găsi și o husă de protecție compostabilă, care se va descompune în cazul în care ajunge aruncată aiurea.

Ambele telefoane se poziționează ca terminale 5G accesibile. În acest sens, Nokia X20 și Nokia X10 sunt construite în jurul chipset-ului Qualcomm Snapdragon 480. X20 vine în două variante de memorie, cu 6 GB de RAM și 128 GB memorie internă sau 8 GB de RAM și stocare de 128 GB. X10 propune variante cu 4 GB de RAM și 128 GB memorie internă, 6 GB de RAM și 64 GB memorie internă sau cea de top, cu 6 GB de RAM și 128 GB capacitate internă de stocare. Există și un slot microSD de tip hibrid.

Nokia X10

Ecranul este un LCD de 6,67 inchi, cu rezoluție fullHD+ (2400 x 1080 pixeli, aspect 20:9). În partea de sus are un orificiu pentru camera foto frontală. Acumulatorul are o capacitate de 4470 mAh și se poate încărca rapid cu până la 18W. Sistemul de operare este Android 11 aproape stock.

Diferențele mari între cele două modele sunt la nivel de camere foto. Nokia X20 are o cameră foto frontală de 32 megapixeli și un sistem de patru camere foto pe spate, realizat în colaborare cu Zeiss. Senzorul principal are 64 megapixeli și este ajutat de un ultrawide de 5 megapixeli. Celelalte două camere sunt de câte 2 megapixeli fiecare, una dedicată macro și una pentru detalii de adâncime.

X10 are o cameră frontală de doar 8 megapixeli, iar pe spate senzorul principal are doar 48 megapixeli. Rămâne optica Zeiss și pe acest model.

Cititorul de amprentă digitală este plasat lateral la ambele modele.

Prețurile de vânzare încep de la 350 euro pentru Nokia X20 și de la 310 euro pentru Nokia X10. Par cam mari pentru ceea ce oferă telefoanele, semn că HMD Global pune încă preț și pe brandul Nokia.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep