HomeFeaturedFocusAsus Zenfone 8, noul flagship compact al companiei

Asus Zenfone 8, noul flagship compact al companiei

Asus Zenfone 8

A avut loc și evenimentul Asus în care au fost arătate publicului noile telefoane. Asus Zenfone 8 pare să fie cel mai reprezentativ terminal al noii familii. Un flagship compact, care pare să fie mai mic decât propunerea celor de la Sony. Dar nu la fel de mic ca și iPhone 12 mini.

Dispozitivul este construit în jurul unui display AMOLED (E4 produs de Samsung) de 5,9 inchi și rezoluție fullHD+ (2400 x 1080 pixeli, aspect 20:9). Acesta este protejat cu Gorilla Glass Victus. O protecție care contribuie și ea la certificarea IP68, o premieră pentru compania taiwaneză. Ecranul are o rată de refresh de 120 Hz și este certificat HDR10+. Cititorul de amprentă digitală este integrat sub display.

La interior, Asus Zenfone 8 se bazează pe chipset-ul de top Qualcomm Snapdragon 888, care vine la pachet cu suportul pentru conectivitatea 5G. Procesorul rulează în mai multe combinații de memorie. De la 6 GB de RAM și 128 GB memorie internă și până la 12 GB de memorie RAM cu capacitate internă de stocare de 256 GB. Cu versiunile intermediare 8 GB + 128 GB și 8 GB + 256 GB. Atenție însă, nu există slot pentru card microSD, așa că opțiunea va trebui cântărită bine înainte de achiziție.

Camera foto frontală are o rezoluție de 12 megapixeli și este integrată într-un orificiu foarte discret și finuț. Pe spate avem un sistem de doar două camere, cu un senzor principal de 64 megapixeli. Acesta este ajutat de un ultrawide de 12 megapixeli. Sunt multe feature-uri interesante legate de abilitățile foto, pe care poate că vom avea ocazia să le testăm. Înclusiv în zona de audio se pare că s-a lucrat destul de atent.

Autonomia lui Asus Zenfone 8 este asigurată de un acumulator cu capacitatea de 4000 mAh. Acesta se poate încărca cu până la 30W prin HyperCharge. Sistemul de operare este Android 11 cu interfața ZenUI 8 peste el.

Telefonul va fi pus în vânzare chiar începând de astăzi, inclusiv pe piețele din Europa. Prețurile pornesc de la 700 euro, cu o scurtă perioadă promoținală în care se pleacă de la 600 euro.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep