HomeFeaturedFocusGoogle va anunta schimbari majore in Wear OS in cadrul conferintei I/O...

Google va anunta schimbari majore in Wear OS in cadrul conferintei I/O ce incepe azi

Google ne spune că nu a renunțat complet la sistemul de operare Wear OS și ne invită azi la keynote-ul conferinței I/O ca să aflăm mai multe despre subiect.
Google ne spune că nu a renunțat complet la sistemul de operare Wear OS și ne invită azi la keynote-ul conferinței I/O ca să aflăm mai multe despre subiect.

S-ar părea că Google s-a trezit din letargie și încearcă să reînvie sistemul de operare Wear OS, folosit pentru ceasurile smart și de care a uitat în ultimii 4 ani. Azi, începând cu ora 20:00 a României va începe conferința Google I/O pentru dezvoltatori unde Google ne invită să aflăm chestii noi despre Android și chiar despre uitatul sistem de operare Google Wear OS.

Dacă vă aduceți aminte Google a cumpărat Fitbit și dădea semne că o să îngroape compania și va rămâne doar cu patentele, chestie pe care a mai făcut-o de câteva ori cu alte branduri pe care le-a cumpărat. Unii speră că odată cu anunțurile de azi din cadrul Google I/O o să vedem că de fapt americanii au lucrat în tăcere și vin cu un nou sistem de operare Wear OS care îmbină elementele funcționale și viteza preluate de la Fitbit (care la rândul său cumpărase tehnologia produsă de românii de la Vector Watch).

Alături de informația asta mai vine și zvonul că Google ar fi convins Samsung să renunțe la Tizen și să pună un Wear OS pe seria sa de ceasuri smart, folosind un skin care să semene cu interfața One UI de pe Tizen.

Cele două informații sunt interesante din prisma impactului: în ciuda faptului că Huawei/Xiaomi sunt companiile care vând cel mai bine pe zona wearable non-Apple, Google a ales să facă parteneriat cu Samsung (cu care are și colaborarea pe cip-ul de pe Pixel 6), arătând că și-a dat seama de faptul că nu poate lăsa Apple să zburde liber în această zonă.

Vedem diseară ce noutăți sunt. Dacă încă nu v-ați înregistrat la Google I/O 2021 o puteți face aici ca să urmăriți keynote-ul și alte sesiuni interesante.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep