HomeMobileAndroidPrevizibil: OPPO, Xiaomi si Vivo ar putea folosi sistemul de operare Huawei...

Previzibil: OPPO, Xiaomi si Vivo ar putea folosi sistemul de operare Huawei HarmonyOS 2.0

Sistemul de operare HarmonyOS 2.0, dezvoltat de Huawei pe baza unui Android Vanilla ar putea fi adoptat și de OPPO, Xiaomi sau Vivo.
Sistemul de operare HarmonyOS 2.0, dezvoltat de Huawei pe baza unui Android Vanilla ar putea fi adoptat și de OPPO, Xiaomi sau Vivo.

Umblă zvon (previzibil de atlfel) conform căruia viitorul sistem de operare HarmonyOS 2.0, dezvotat de Huawei peste un Android Vanilla ar putea să fie adoptat și de celelalte companii chinezești ce produc smartphone-uri, în speță de OPPO, Xiaomi și Vivo. Nu mă miră inițiativa și dacă o să se și întâmple, treaba asta o să fie o lovitură dură aplicată Google, pentru că în felul acesta majoritatea smartphone-urilor ce vor folosi Android nu vor mai avea incluse serviciile Google, treabă ce o să îi lovească pe americani rău de tot.

HarmonyOS 2.o este sistemul de operare pe care Hauwei a fost nevoită să îl dezvolte ca urmare a interdicțiilor de folosire a serviciilor Google generate de punerea companiei chineze pe lista neagră a guvernului SUA și după ce multă vreme s-a vrut un sistem de operare propriu, dezvoltat de la zero, a ajuns să fie o variantă modificată de Android Vanilla, varianta logică din punctul de vedere al multora. Totodată, prin dezvoltarea HarmonyOS 2.0, Huawei este prima mare companie producătoare de smartphone-uri care încearcă să se ia la trântă cu Google (Microsoft a făcut asta și a pierdut) atunci când americanii au blocat serviciile YouTube, GMAIL, Google Play.

Însă, după primele variante HarmonyOS 2.0 ajunse la dezvoltatorii de aplicații, impresiile inițiale nu sunt tocmai favorabile, însă sistemul de operare nu este încă gata, după cum spune Huawei. Dat fiind că în spate este totuși un Android Vanilla, e posibil ca Hauwei să optimizeze (sau să renunțe în final) elementele personalizate pe care dorește să le aplice peste scheletul Android, prim EMUI.

În momentul de față HarmonyOS 2.0 este optimizat pentru cipset-ul Huawei HiSilicon Kirin, dar fiind un Android Vanilla are deja posibilitatea de a funcționa și pe Qualcomm sau MediaTek, adică pe cam toate cipset-urile folosite de smartphone-urile Android. Așa că opțiunea de instalare este deschisă, mai ales că în China, producători precum OPPO, Xiaomi sau Vivo oferă oricum smartphone-uri fără serviciile Google, lucru ce ar justifica (bine ar fi și o mândrie națională sau o directivă de stat) folosirea HarmonyOS 2.0.

Acum toate aceste lucruri sunt la nivel de zvon, însă dacă HarmonyOS 2.0 va fi un sistem de operare fiabil și ceilalți producători chinezi îl vor folosi, Google o să aibă de suferit, asta e clar.

Din câte am înțeles, undeva la finalul lunii viitoare ar trebui să vedem Huawei P50 ce va veni cu HarmonyOS 2.0 și o să putem spune mai multe.

via SG

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep