HomeFeaturedFocus5 detalii importante despre completarea formularului PLF pentru calatoria in Grecia

5 detalii importante despre completarea formularului PLF pentru calatoria in Grecia

PLF_1

Dacă ești pregătit să pleci în vacanța mult visată din Grecia, ar fi bine să citești ceea ce urmează, înainte să completezi formularul PLF!

Probabil că știți deja că intrarea în Grecia, în perioada asta de pandemie, este condiționată de prezentarea unui test negativ COVID, dovada trecerii prin boală sau dovada vaccinării și completarea formului PLF disponibil la adresa https://travel.gov.gr/#/. Mă gândesc că deja ați rezolvat problema testului negativ/dovada vaccinare sau trecere prin boală și ați ajuns la partea care vi se pare cea mai complicată (și din păcate grecii nu au făcut nimic ca să facă procesul accesibil oricui), adică faimosul formular PLF.

Ideea din spatele formularului ăsta PLF este că permite turiștilor să introducă singuri în platforma grecească date de identificare/contact și locațiile unde turiștii pot fi găsiți în caz de nevoie (adică un test COVID pozitiv sau contact cu persoane pozitive). În teorie aveți nevoie la intrarea în Grecia și de vestitul cod QR, care ar trebui să fie scanat la intrare și validat.

Partea interesantă este că (cel puțin în perioada asta) la intrarea cu autoturismul/autocarul dinspre Bulgaria în Grecia, nu prea contează codul ăla QR. E mai important să existe o copie tipărită a formularului completat și cam atât.

De asta vreau să vă spun câteva lucruri pe care le-am aflat din discuțiile cu agențiile de turism și persoane care au fost deja în Grecia (eu încă nu am ajuns, dar mă pregătesc). Nu intru în detalii despre cum se completează, e destul de clar procesul.

1. Se completează un singur formular PLF pentru o familie/grup. Asta înseamnă că doar pentru o singură persoană vor fi oferite detalii de identificare (pașaport, date despre test/dovadă vaccinare/trecere prin boală), reședința și locul unde își vor petrece concediul.

Ceilalți membri sunt adăugați la final și pentru ei se specifică doar numele complet și vârsta. E foarte important să știți asta, ca să nu vă panicați și să completați mai multe formulare.

2. Aveți mare grijă să nu cumva să crape site-ul, sau să vă deconectați. Și nici să nu vă dea prin cap să folosiți butonul back înainte să faceți o înregistrare completă. Chiar dacă v-ați dat seama că la unul dintre pași ați pus detalii greșite, nu e nicio problemă, mergeți înainte și terminați înregistrarea, veți putea să o edițați ulterior din My Dashboard. Apăsați pe icon-ul sub formă de pix și vă permite editarea.

PLF_2

Pentru că dacă se întâmplă ceva și procesul inițial de înregistrare crapă dintr-un motiv sau altul, veți ajunge în situația în care anumite informații sunt salvate deja în baza de date, dar formularul nu va mai apărea în My Dashboard, motiv pentru care veți avea o eroare de tipul ”You have already submitted a PLF with the same passport / national id number and entrance date.”:

eroare

Și nu mai aveți nicio variantă prin care să faceți înregistrarea cu același număr al CI sau Pașaport.

Nu vă panicați pentru că nu e o problemă chiar așa de mare. Puteți să încercați să faceți aceiași înregistrare, dar de data asta să folosiți Pașaportul/CI-ul.

Varianta cealaltă, mai indicată, este să folosiți datele altui membru din grup pentru înregistrare și la final îi adăugați pe rând pe toți ceilalți membri. Și așa rezolvați problema – deja v-am spus că nu trebuie să aveți formular PLF pentru fiecare membru, e de ajuns unul de grup/familie.

3. Tipăriți-vă neapărat documentele cu dovada de vaccinare, trecere prin boală sau test negativ. Nu vă bazați că grecii o să se uite pe telefoane. Am înțeles că cei ce au avut documentele tipărite, au trecut la graniță înaintea celor ce le aveau pe telefon!

4. Tipăriți formularul PLF!

Imediat ce ați terminat de completat formularul PLF vi se oferă un link în care să îl vedeți. Dați clic pe link-ul acela, se va deschide în browser și de acolo puteți alege să îl tipăriți într-un PDF (în Edge Chromium/Chrome apăsați pe icon-ul cu imprimanta sau CTRL+P, apoi la tipul de printer alegeți Microsot Print to PDF și salvați local PDF-ul înainte să îl tipăriți. Așa aveți și copia electronică).

PLF_3

5. În ziua în care ați spus că veți intra în Grecia o să primiți pe email, la adresa specificată în momentul completării, un cod QR. Vine între 00:00 și 00:15 în ziua în care ar trebui să intrați în Grecia, dar e posibil să nu îl primiți.

Nu vă panicați, că dacă aveți deja tipărit formularul, îl puteți arăta pe acela și grecii o să vă lase să intrați.

Asta e. Baftă la completare și distracție plăcută în vacanță!

Aveți grijă să nu vă infectați.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep