HomeFeaturedFocusLista oficiala a procesoarelor pe care se poate pune Windows 11 a...

Lista oficiala a procesoarelor pe care se poate pune Windows 11 a primit mici modificari si o veste foarte buna!

Microsoft a actualizat lista procesoarelor care permit actualizarea automată la Windows 11. Dacă sistemul vostru nu e în listă, nu disperați că există modalități de a trece la Windows 11!
Microsoft a actualizat lista procesoarelor care permit actualizarea automată la Windows 11. Dacă sistemul vostru nu e în listă, nu disperați că există modalități de a trece la Windows 11!

Odată cu lansarea unui nou build Windows 11 Insider Preview, Microsoft a mai făcut două anunțuri importante: lista cu procesoarele suportate oficial pentru upgrade este revizuită iar aplicația PC Health Check este îmbunătățită, cu link-uri către posibilele soluții.

În urma feedback-ului primit după folosirea Windows 11 pe diferite configurații Microsoft a decis să facă mici modificări în lista procesoarelor ce sunt suportate oficial pentru upgrade automat. Astfel, odată cu specificațiile minime 4GB RAM, TPM 2.0, UEFI, 64GB pentru stocare, procesoarele Intel (aveți aici lista lor) au fost puțin extinse, cele AMD (aveți aici lista lor) rămânând neschimbate. Astfel, modelele Intel Core™ X-series, Xeon® W-series și Intel Core™ 7820HQ (anumite modele, inclusiv cele de pe Surface Studio 2) fac parte acum din lista celor suportate, ceea ce în principiu înseamnă că dacă aveți un Intel 7th gen, AMD Ryzen 2000 sau Snapdragon 845 nu aveți de ce să vă faceți probleme.

Criteriile pe baza cărora s-au întocmit listele sunt simple: încredere (sistemele cu cerințe minime aflate în listă au avut 99.8% performanță, doar 0.2% probleme), securitate și compatibilitate.

Totuși, există o surpriză plăcută: și sistemele care nu îndeplinesc cerințele minime vor putea folosi Windows 11, dacă utilizatorii decid să facă upgrade manual folosind un ISO de Windows 11 și Media Creation Tool. Prin urmare Windows 11 va putea fi instalat și pe sisteme mai vechi, deși Microsoft nu recomandă asta și nici nu încurajează treaba asta! Eventualele probleme de performanță cad în seama utilizatorilor și din păcate o să asistăm din nou la momentul Vista (sau Windows 95) în care mulți au încercat să forțeze instalări pe sisteme cu cerințe minime sub cele oficiale și s-au trezit cu performanță slabă, dând vina pe Microsoft pentru asta.

Singurele cerințe de sistem care vor fi verificate prin acest proces rămân TPM 1.2, 64GB pentru stocare și 4GB RAM.

Până la lansarea oficială a Windows 11 mai e puțin – de îndată ce va fi disponibil o să vă spun cum merge și dacă merită să îl puneți și pe sisteme care nu au specificațiile minime (am 2 laptop-uri pe care o să le folosesc pentru treaba asta).

Mai multe detalii găsiți aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep