HomeFeaturedFocusO parere despre cel mai ieftin televizor OLED de pe piata: LG...

O parere despre cel mai ieftin televizor OLED de pe piata: LG 55A13LA la 4700 LEI!

LG are o campanie de reduceri în care televizorul OLED 55A13LA este la un preț imbatabil: 4700 LEI plus o reducere suplimentară de 500 de lei!
LG are o campanie de reduceri în care televizorul OLED 55A13LA este la un preț imbatabil: 4700 LEI plus o reducere suplimentară de 500 de lei!

Pentru că am văzut că în această perioadă LG are o campanie de reducere în care smart TV-ul OLED de 55 inci din seria 55A13LA poate fi achiziționat la un preț de 4200 de lei (4744 LEI plus o reducere suplimentară 500 din campania LG), cu aproape 2500 de lei mai puțin decât prețul de listă, m-am gândit să îl văd, să mă joc puțin cu el și să vă spun dacă merită investiția.

Atenție, vorbim de cel mai ieftin smart TV OLED de 55 inci de pe piață, un smart TV din generația 2021, cu webOS 6 și suport pentru telecomanda Magic. Așa că am dat rapid o fugă până la Media Galaxy în Brașov ca să îl văd (apărea că îl au pe stoc) – din păcate magazinul e în renovare așa că a trebuit să mă duc în cealaltă parte a orașului, la Altex, unde l-am și găsit.

Ce mi-a plăcut la LG OLED 55A13LA

Pentru că sunt familiarizat deja cu televizoarele smart LG (am acasă două și am făcut review-uri la alte câteva) OLED, am putut să îmi formez o părere completă despre el. Haideți să vedem care sunt chestiile importante pe care trebuie să le știți despre acest smart TV.

Modelele LG OLED din seria A13LA (adică cel de 55 și cel de 77 inci) sunt create special pentru a veni în întâmpinarea celor ce doresc un televizor OLED, dar la un preț ceva mai mic. Asta înseamnă că au păstrat caracteristici definitorii ale seriilor high end (B9/C9) și au încercat să reducă prețul prin renunțarea la unele elemente care nu sunt de maximă necesitate.

Seria A13LA din 2021 a păstrat panel-ul 4K (cu funcții de upscaling) 3840 x 2160 nativ, cu Ultra Luminance Pro, rată de 60 Hz plus elementele de îmbunătățire a imaginii via AI-ul motorizat de procesorul alpha 7 din generația a 4-a (e modelul de anul trecut). Ca și până acum culorile se văd excelent, negrul e superb și avem tehnologia Ultra Luminance Pro pentru contrast/luminozitate automată.

M-a bucurat să văd că unghiurile de vizualizare sunt bune, chiar și în condițiile din magazin, unde exista iluminare puternică. În imaginea de mai jos puteți vedea o secvență din filmul Top Gun 3, care se vede foarte bine, cu tot cu reflexia din magazin, cu folia de protecție încă atașată pe ecran.

LG OLED 55A13LA, în promoție la Altex cu 4744 LEI!

După cum am spus deja, panelul excelent pe LG OLED A13LA 2021 conlucrează cu funcțiile software pentru îmbunătățirea imaginii plus suport pentru HDR, HDR10 Pro, HDR Dolby Vision și bineînțeles, HLG. Practic sunt incluse toate standardele importante din zona de video, lucru căutat de orice pasionat de filme.

Opțiunile de îmbunătățire a sunetului și imaginii prin procesorul alpha 7 (4th gen) disponibile pe LG OLED 55A13LA.

Inițial am crezut că procesorul alpha 7 (4th generation) ar putea să fie ceva mai lent, însă nu e cazul. Cu AI-ul de sunet și video activ, nu există întârziere de procesare pe un stream 4K de pe YouTube. Nici pe o bucată în care l-am lăsat să facă upscaling nu am observat să fie probleme.

Am văzut că există majoritatea modurilor de personalizare a setărilor de culoare pentru imagine (OLED Design, OLED Cinema, OLED Gaming, OLED Sport), inclusiv Filmmaker Mode de pe seria CX, ce optimizează automat culorile pentru cea mai bună experiență de vizualizare!

Pe partea de sunet lucrurile stau la fel de bine: majoritatea opțiunilor prezente pe modelele OLED high end sunt disponibile și pe seria A13LA, începând cu Dolby Atmos și continuând cu AI-ul ce va optimiza sunetul în funcție de setarea aleasă.

Funcția de optimizare a sunetului de pe LG OLED 55A13LA.

Folosind microfonul de pe telecomanda Magic se pot face setările ambientale pentru ca AI-ul să își facă treaba așa cum trebuie. Evident, algoritmii vor fi aleși în funcție de poziționarea televizorului pe stand (suportul este pe două piciorușe și nu pe cel nou, elegant de pe modelele mai scumpe) sau direct pe perete.

Partea de smart AI ThinQ este completată de prezența Google Assistant/Amazon Alexa integrate direct în sistemul de operare webOS 6 (cel mai bun de pe un smart TV în acest moment) și interconectarea în interfața universală Home Dashboard (despre care vă spuneam în articolele anterioare că suportă noile standarde de conectivitate open).

Dincolo de asta, un mare plus este AirPlay, ceea ce vă permite conectarea tututor gadget-urilor Apple în Home Kit fără să mai trebuiască să mai dați bani în plus.

Apple AirPlay integrat pe LG OLED 55A13LA.

Televizorul are suport WiFi și beneficiază de 3 porturi HDMI 2.0 (1 spate, 2 lateral), 2 USB-uri, slot CI, Bluetooth 5.0, LAN. Față de modelele OLED superioare ca preț, seria A13LA nu are HDMI 2.1, însă treaba asta poate fi trecută cu vederea în condițiile în care se economisesc 2500 de lei – practic vă rămân bani de un Xbox sau PS5.

Rama ecranului este foarte subțire, mai subțire decât un Galaxy S20.

Construcția părții din spate e una standard LG, similară cu ce putem găsi pe majoritatea modelelor high end.

Și să nu uit – telecomanda Magică a LG e inclusă în pachet.

Concluzie: un OLED entry level care își merită banii

LG OLED 55A13LA este un model entry level, cu cel mai mic preț de pe piață.

În condițiile date, modelul LG OLED 55A13LA este o ofertă de nerefuzat pentru cine vrea un televizor OLED și nu vrea să scoată din buzunar 1500 EUR+. Combinația de reducere din magazin, plus extra 1000 voucher în campania LG de la Altex (derulată în perioada 5-11 august) duc acest televizor la un preț imbatabil.

Plusurile sunt că primești super ecranul OLED al LG, sistemul de operare webOS 6, suportul pentru AI-ul ThinQ (audio și video) peste procesorul alpha 7 (4th gen) și integrarea cu Google Assistant/Alexa, conectivitate WiFi, Bluetooth și AirPlay și telecomanda Magică.

Există evident diferențe față de modelele mai scumpe, cele mai evidente fiind un display cu margini puțin mai mari, procesorul ceva mai lent (în foarte puține cazuri veți observa diferențe), mai puțină libertate în personalizarea setărilor AI, lipsa suportului HDMI 2.1. Însă țineți minte că toate astea vin cu 3500 LEI mai puțin, o sumă deloc de neglijat!

Elementele de conectivitate de pe LG OLED 55A13LA.

Merită? Eu zic că da și vă recomand să vă grăbiți să beneficiați de oferta asta cât mai e activă!

Detalii complete despre LG OLED 55A13LA găsiți aici, iar oferta Altex e aici.

LG OLED 55A13LA în ofertă la Altex cu voucher de 1000 de LEI!
Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep