HomeFeaturedFocusiPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max prezentate oficial

iPhone 13 Pro si iPhone 13 Pro Max prezentate oficial

iPhone 13 Pro Max

Cele două telefoane de top ale noii generații de la Apple (iPhone 13 Pro Max și 13 Pro) au parcă de partea lor câteva argumente. Asta prin comaparația cu versiunea standard și cea mini, care nu au adus plusuri semnificative față de generația anterioară. Și, ca o consecință a acestui lucru, dezamăgirea fanilor s-a văzut prin social media și în comentariile de la diferite materiale.

Din punct de vedere fizic, nici aici nu se modifică mare lucru. Dimensiunile sunt aceleași, formele la fel. Muchiile, curbele și poziționearea camerelor foto se păstrează. Apare și aici un plus de grosime la noua generație (de la 7,4 mm la 7,7 mm), justificat probabil de modificările aduse la camerele foto.

Marele plus apare la nivelul nucleului hardware. Apple a folosit și la iPhone 13 Pro Max (la fel ca la toată familia), noul chipset Apple A15 Bionic, construit pe tehnologie de 5 nm și cu o arhitectură heaxa-core. A crescut și cantitatea de memorie RAM, de la 6 GB la 8 GB. Așa că plusul de performanțe este evident și sunt convins că el va fi demonstrat prin multe teste benchmark atunci când vor fi disponibile sample-uri pentru teste sau unități comerciale în magazine.

Apare un plus semnificativ la nivel de ecran. Și el este dat de noua rată de refresh adaptivă, care poate urca până la 120 Hz (o premieră pentru Apple pe zona de smartphone) și poate coborî până la 10 Hz. Compania din Cupertino numește acest tip de display Pro/Motion.

În același timp, se pare că ecranul este și mai luminos. A scăzut și aici dimensiunea notch-ului, dar asta nu prea interesează pe nimeni atât timp cât el încă este prezent. Lucru care pare ușor depășit la nivel de design.

Sistemul de trei camere de pe spatele lui iPhone 13 Pro Max a fost și el îmbunătățit. S-a păstrat combinația de trei senzori de câte 12 meagpixeli fiecare (plus scanner-ul 3D ToF LiDAR), dar s-a umblat la aceștia. Dincolo de senzorul principal (1.9µm și f/1.5), cel telephoto (77mm f/2.8 lens) este acum capabil de zoom optic 3x. Cel de-al treilea senzor este cel ultrawide (f/1.8).

Apple vorbește și despre baterii mai mari pe iPhone 13 Pro Max și 13 Pro, dar nu oferă detalii despre capacitățile acestora.

Capacitățile de stocare pornesc de la 128 GB. Opțiunile mai mari sunt de 256 GB, 512 GB și chiar 1TB. O premieră pe piața de smartphone.

Prețurile de pornire sunt de 999 euro pentru Pro și 1099 euro pentru Pro Max.

via Apple

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep