HomeFeaturedFocusHuawei nova 9 lansat oficial in Europa

Huawei nova 9 lansat oficial in Europa

Huawei nova 9

Compania chineză a lansat oficial modelul Huawei nova 9 pe piața europeană. Un mid-range cu specificații destul de atractive, care pare să vină cu un preț corect. Un smartphone bine-venit pentru fanii companiei și nu numai. Huawei este un nume mare în IT și, cu toate barierele care îi stau în față, este bine că încă se dovedește activ pe piața de telefoane smart.

Chinezii au de partea lor câteva argumente solide pe zona de high-end. Acolo unde au două terminale în top 3 DxOMark. Așa că, fără să fiu părtinitor, mă bucură să văd activitate din partea Huawei, mai ales pe piețele din Europa.

Revenind la mid-range-ul nostru, ca să lămurim încă din start acest aspect, nu se bucură de prezența serviciilor Google. Sistemul de operare este un Android 11 (open source), cu interfața EMUI 12 peste el. Și cu suita Huawei Mobile Services.

Huawei nova 9, pentru cei care nu își mai aduc aminte, este construit în jurul platformei Qualcomm Snapdragon 778. Este echipat cu o memorie RAM de 8 GB și are o capacitate internă de stocare de 128 GB sau de 256 GB.

Ecranul este un OLED cu diagonală de 6,57 inchi, rezoluție fullHD+, marginile laterale curbate și o rată de refresh de 120 Hz. Oferă suport pentru HDR10, iar cititorul de amprentă digitală este integrat sub display. Un orificiu discret, plasat central, găzduiește o cameră foto frontală de 32 megapixeli.

Sistemul foto de pe spate are un senzor principal de 50 megapixeli, un ultrawide de 8 megapixeli și încă două camere de câte 2 megapixeli fiecare. Una dedicată macro și una pentru detalii de adâncime.

Autonomia este asigurată de un acumulator cu capacitatea de 4300 mAh. Care oferă suport pentru încărcarea rapidă de 66W.

Huawei nova 9 are un preț de vânzare recomandat de 499 euro. Deja este disponibil la precomandă, cu livrări care încep peste câteva zile. Se pare că există și un cadou pentru primii cumpărători.

via GSM Arena

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep