HomeCloud & MobilityInvitatie: Big Data Week, 13-14 octombrie online si fizic

Invitatie: Big Data Week, 13-14 octombrie online si fizic

A treia ediție a evenimentului Big Data Week va avea loc la București pe 13-14 octombrie, în format hibrid: fizic și online.
A treia ediție a evenimentului Big Data Week va avea loc la București pe 13-14 octombrie, în format hibrid: fizic și online.

Miercuri, 13 octombrie, începe a treia ediție a conferinței Big Data Week, prezentată de eSolutions și Bigstep. Pentru prima dată conferința va avea un format hibrid, cu prezență fizică și online, cu live streaming și virtual expo într-o platformă online dedicată.

Big Data Week are două track-uri, unul tehnic (joi) și unul de business (miercuri), iar pentru zona online sunt adăugate evenimente satelit cu acces liber pentru cei interesați, meetup-uri și workshop-uri tehnice. Din ce am văzut, track-ul de business conține prezentări despre tendințe și beneficiile din zona big data, cu studii de caz și informații utile din retail și ecommerce, banking, guvernamental, sănătate, turism și ospitalitate, IT.

Pe zona tehnică, în prim-plan sunt aduse implementările, analizate din toate perspectivele – infrastructură, arhitecturi, tehnologii utilizate și raționamentul alegerii acestora. Avem prezentări grupate pe Big Data – platforme, aplicații, Cloud, Inteligență Artificială și Machine Learning, Internet of Things, Securitate.

“Conectivitatea și transferarea activităților în online din ultimii ani au dus la o creștere considerabilă a volumului de date. Odată cu aceasta, a crescut și nevoia de monitorizare remote a sistemelor folosite pentru colectarea și analiza datelor. Prin utilizarea tehnologiilor, aplicațiilor și infrastructurilor de big data, companiile din România pot continua traseul lor către transformare digitală, iar configurarea sistemelor și procesarea corectă a datelor sunt esențiale pentru implementarea unor strategii de business de succes. De aceea, ne-am propus să aducem în prim plan importanța unor sisteme performante și scalabile, care să susțină arhitecturi de big data în industrii precum IT, retail si ecommerce, healthcare, banking, sau media. Bigstep este alături de Big Data Week încă de la evenimentele din Londra, în 2015, și Chicago, în 2016, și ne bucurăm că în fiecare an putem împărtăși în plan local tendințe și bune practici, atât software, cât și hardware, pentru o abordare eficientă în analiza datelor.”, completează Mihail Mușat, Director of Technical Operations, Bigstep.

Prezentările acoperă teme diverse – de la integrarea soluțiilor AI în diverse arii ale activității și impactul analizei datelor în business, însă cu elemente adaptate noilor nevoi ale organizațiilor, la arhitecturi specifice de tipul multicloud/hybrid cloud, securizarea fluxurilor mari de date sau tehnologii care sprijină sistemele critice ale business-urilor.

“În contextul în care domeniile se schimbă profund, iar deciziile de business sunt luate extrem de rapid, datele reprezintă nu doar o resursă valoroasă, ci un adevărat combustibil în evoluția economică. Nimic din ceea ce ilustrează transformarea digitală nu ar fi posibil fără date și tehnologiile care ne permit să le înțelegem, interpretăm și valorificăm la adevăratul lor potențial. Mai mult, odată cu pandemia și noile provocări și nevoi de business, modelul strategic al fiecărei companii evidențiază oportunitatea uriașă pe care o aduc tehnologiile de big data în transformarea operațiunilor și proceselor decizionale odată cu integrarea accelerată a digitalizării. analizând tendințele, dar și concluziile multiplelor proiecte de big data în care suntem angrenați, înțelegem că utilizarea eficientă a datelor este elementul strategic vital al fiecărui business. De aceea, ne dorim să contribuim la formarea unei culturi a datelor pe plan local și la adopția tehnologiilor specifice. Continuarea organizării Big Data Week și evenimentelor în care aducem împreună tehnologia și mediul de business este doar un pas din planurile noastre pe această direcție.”, declară Marian Sîmpetru, Managing Partner, eSolutions.

Recomandarea mea este să încercați să participați chair și numai online – accesul la Big Data Week Bucharest se face prin înregistrarea pe https://bucharest.bigdataweek.com, de unde persoanele interesate își pot achiziționa bilete la eveniment. 

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep