HomeFeaturedFocusiOS 15.1 e disponibil pentru download. Aflati ce aduce nou!

iOS 15.1 e disponibil pentru download. Aflati ce aduce nou!

Apple tocmai ce a lansat iOS 15.1, primul update major de după lansarea iOS 15 de luna trecută. Vine cu câteva chestii interesante.
Apple tocmai ce a lansat iOS 15.1, primul update major de după lansarea iOS 15 de luna trecută. Vine cu câteva chestii interesante.

De câteva minute este disponibil update-ul iOS și iPadOS 15.1, iar aparatele eligibile îl pot instala. Pe lângă repararea unor bug-uri de securitate și performanță, iOS 15.1 introduce câteva dintre elementele prezentate de Apple ca fiind reprezentantive pentru acest nou sistem de operare: SharePlay, ProRes pentru iPhone 13, suportul pentru certificatul COVID direct în Wallet.

După cum se poate vedea lista de noutăți este măricică și dincolo de bug-fix-uri și repararea problemelor de securitate, face ca noile modele iPhone 13 să fie puse mai bine în valoare.

Una dintre cele mai importante noutăți se referă la SharePlay: partajarea conținutului din Apple TV, Apple Music, Fitness+ și alte aplicații direct în sesiunile FaceTime cu prietenii/familia, inclusiv cu posibilitatea ca fiecare membru participant în apel să poată controla stream-ul. Dincolo de asta, dacă vreo persoană din apel vorbește, nivelul audio este ajustat automat.

Pentru Camera, este introdus în sfârșit suportul pentru ProRes video, disponibil pe modelele iPhone 13 cu cel puțin 256GB pentru stocare. Mai vine și opțiunea de închidere automată a camerei pentru pozele macro făcute cu iPhone 13 Pro/Pro Max.

În Wallet există acum suportul pentru încărcarea certificatelor de vaccinare COVID.

Și mai apar noi opțiuni de automatizare în Home pentru umidificatoare, purificatoare și senzori de lumină. Iar Shortcuts primesc noi acțiuni predefinite.

Dintre bug-uri reparate s-ra putea să vă intereseze cel legat de nivelul de ocupare al memoriei atunci când sunt importate poze/video, estimarea mai corectă a autonomiei pentru iPhone 12, Weather, blocarea redării audio când se activează lock screen.

Una peste alta se găsesc și chestii utile pentru fiecare. Dacă vă tentează și vreți să riscați să fiți primii care pun update-ul, atunci dați-i drumul la download – are 1.41 GB, așa că o să dureze puțin până se descarcă și se instalează.

Eu i-am dat drumul deja, încă nu e gata. Sper sa nu am probleme.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

1 COMENTARIU

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep