HomeFeaturedFocusMicrosoft a lansat Windows 11 SE si Surface Laptop SE la 250...

Microsoft a lansat Windows 11 SE si Surface Laptop SE la 250 USD, pentru elevi

Special pentru școli Microsoft a lansat Surface Laptop SE cu Windows 11 SE, la 250 USD!
Special pentru școli Microsoft a lansat Surface Laptop SE cu Windows 11 SE, la 250 USD!

Microsoft a lansat Surface Laptop SE (Slim Edition) cu Windows 11 SE la doar 250 USD (plus TVA) special pentru a putea fi folosit în instituțiile de învățământ, oferind un concurent real pentru Chromebook-uri.

Fiind cel mai ieftin laptop din seria Surface, Laptop SE este construit exclusiv pentru zona educațională – cu alte cuvinte nu poate fi achiziționat de consumatorul obișnuit. Vine doar împreună cu licențe Microsoft 365 for Education.

Specificațiile hardware sunt exact cele la care vă așteptați de la un laptop de 250 USD: CPU Intel Celeron N4020 dual-core sau N4120 quad-core processor, 4GB sau 8GB DDR4 și 64GB/128GB pentru stocare. Sunt procesoare din gama Intel Gemini Lake SoC (2019). Laptop-ul folosește un display un display de 11.6 inci TFT rezoluție de 1366×768 pixeli. Pentru conectivitate Surface Laptop SE are un singur port USB type-C, jack de 3.5mm headphone/mic și beneficiază de WiFi 5 (802.11ac) plus Bluetooth 5.0 LE.

După cum vedeți specificațiile sunt modeste, suficiente însă pentru a putea funcționa cu Windows 11 SE.

Ce este Windows 11 SE?

Windows 11 SE este un sistem de operare conceput pentru a putea beneficia de serviciile cloud ale Microsoft. Dacă vreți, priviți-l ca pe Chrome OS-ul Microsoft.

Vorbim despre un Windows 11 Home cu mai puține opțiuni și majoritatea setărilor configurate de administratorii de rețea în momentul activării în cadrul școlilor. Mai exact: nu există Windows Store și nici opțiunea de instalare directă a aplicațiilor x86, ceea ce va face aproape imposibilă folosirea acestui laptop în afara zonei educaționale.

Din câte am citit, administratorii sistemelor cu Windows 11 SE au posibilitatea de a filtra ceea ce se instalează, pot pune soluții pentru comunicare și colaborare la școală (Teams în special), alege browser-ul folosit.

Mai mult, soluții precum Steam nu pot fi instalate deloc.

Pe scurt Surface Laptop SE cu Windows 11 SE reprezintă un sistem destinat exclusiv învățării pentru copiii din învățământul primar. Și nu, nu cred că o să vedem așa ceva și în România.

via Microsoft

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep