HomeMobileAndroidSamsung lanseaza Expert RAW, aplicatia ce aduce suport RAW pentru camera telefoto

Samsung lanseaza Expert RAW, aplicatia ce aduce suport RAW pentru camera telefoto

Pentru că modulul telefoto de pe Galaxy S21 Ultra nu avea suport nativ pentru formatul RAW, Samsung a lansat aplicația Expert RAW ce rezolvă asta.
Pentru că modulul telefoto de pe Galaxy S21 Ultra nu avea suport nativ pentru formatul RAW, Samsung a lansat aplicația Expert RAW ce rezolvă asta.

Samsung Galaxy S21 Ultra este unul dintre smartphone-urile ce beneficiază de cel mai puternic sistem de camere foto de pe piață, cu suport RAW, dar numai pentru camera principală și cea ultrawide.

Și pentru că treaba asta putea să fie precepută ca un minus, Samsung a anunțat aplicația Exper RAW pentru Galaxy S21 Ultra care introduce suportul RAW pentru toate camerele din dotare. Acum e posibil ca din Exper RAW să se salveze poze în formatul RAW atât de pe camera principală, cea ultrwide cât și pentru cele de telefoto 3x și telefoto 10x, oferind controlul manual asupra tututor setărilor. Se poate ajusta expunerea, focalizarea, nivelul ISO, balansul de alb și timpul de expunere. Suplimentar te mai poți juca și cu umbre, saturație, luminozitate aproape la fel ca în modul Pro din aplicația Camera principală.

Aplicația Expert RAW poate funcționa și cu modul HDR, iar pentru salvarea imaginilor folosește formatele Lossless JPEG și16-bit Linear DNG RAW. Puteți deschide apoi fișierele DNG RAW direct în Adobe Lightroom, dacă e instalată pe smartphine.

Este însă un mic neajuns: pentru moment Expert RAW merge doar pe aparatele Galaxy S21 Ultra ce folosesc Android 12. Cred că la un moment dat va fi disponibilă și pe Android 11 (asta dacă Samsung mai întârzie mult cu update-ul) dar mai important, poate ajunge și pe celelalte modele ale seriei Galaxy S21.

Dacă vă tentează să descărcați manual APK-ul Expert RAW, o puteți face de aici.

Ionuţ Bălan
Ionuţ Bălanhttps://www.mobzine.ro
Gadget enthusiast. Ruby Developer. Security addict. IT industry analyst. Reviewer & speaker.

LASA UN COMENTARIU

Scrie comantariul
Introdu numele

*

MobileDirect.ro

Comentarii recente

Recomandare

Bigstep